Οικολογικό Ημερολόγιο 2012

Κυκλοφορεί και φέτος, για 26η χρονιά, το Οικολογικό Ημερολόγιο (τσέπης, τσάντας κτλ) του 2012. Πρόκειται για τον γνωστό ετήσιο θεσμό του οικολογικού κινήματος της χώρας μας, που συντροφεύει την καθημερινότητα κάθε ευαίσθητου πολίτη.

Στο εισαγωγικό κείμενο του ημερολογίου η συντακτική επιτροπή προσδιορίζοντας τους στόχους της έκδοσης σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Εδώ και 25 χρόνια που εκδίδεται το οικολογικό ημερολόγιο, στηρίζεται σε μια οικολογία η οποία, λειτουργώντας ως εργαλείο ανάλυσης και κριτικής, επεκτείνεται στη κριτική του τρόπου ζωής, παραγωγής και κατανάλωσης και αντιπροτείνει ένα νέο μοντέλο κοινωνίας, απελευθερωμένο από τις εντάσεις που σήμερα υποδουλώνουν τον άνθρωπο. Για αυτό ζητούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας εδώ και τώρα. Θέλουμε να βάλουμε το σημάδι μας στον 21ο αιώνα, να δώσουμε πρακτικές διεξόδους στη ζωή που ασφυκτιά, προτάσσοντας ένα νέο κοινωνικό όραμα. “Για να επιτύχουμε μεγάλα πράγματα, δεν πρέπει μόνο να δρούμε, αλλά και να ονειρευόμαστε. Κι όχι μόνο να σχεδιάζουμε, αλλά και να πιστεύουμε”, είχε πει ο Ανατόλ Φρανς.

Μεγάλα λόγια; Όχι. Από αυτά χορτάσαμε. Μαργαριτάρια της σκέψης; Σίγουρα. Από αυτά που μπορούν να συμπυκνώσουν νοήματα και να καθοδηγήσουν σε λύσεις προσωπικές και συλλογικές.

Αυτά που επιλέξαμε να περιέχει φέτος το οικολογικό ημερολόγιο.»

Μέσα στις 272 καλαίσθητες σελίδες του (12×16,5 εκ.) μπορεί κανείς να βρει, τις κλασσικές πληροφορίες του Οικολογικού Ημερολογίου (γιορτές, πανσέληνους,  επετείους με οικολογικό, ειρηνιστικό και εναλλακτικό κοινωνικό-πολιτικό περιεχόμενο, γυναικείο ημερολόγιο). Όμως το φετινό Ημερολόγιο περιέχει και κάτι επιπλέον: αποφθέγματα ακτιβιστών, επιστημόνων, ανθρώπων της τέχνης, της πολιτικής

Το Οικολογικό Ημερολόγιο κυκλοφορεί σε 4.000 αντίτυπα, διατίθεται στα βιβλιοπωλεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, στα καταστήματα υγιεινής διατροφής, μέσα από το δίκτυο των οικολογικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων και των υποστηρικτών της οικολογίας.

Η τιμή πώλησής του είναι 8 Ευρώ.

Για παραγγελίες καλέστε: 2310222503, 2310421196, 2310266705 ή στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση: ecocalender@ecologysalonika.org

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *