Στο 3,1% οι Οικολόγοι Πράσινοι, σύμφωνα με τη Rass

Στο 3,1% βρίσκονται οι Οικολόγοι Πράσινοι, όπως κατέγραψε τηλεφωνική πανελλαδική δημοσκόπηση σε δείγμα 2.003 ατόμων της εταιρείας Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν», έναντι 2,7% που είχε καταγράψει η ίδια εταιρεία.

Η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μειώνεται στο 4,3%.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου παίρνει 27,4%, η ΝΔ 23,1%, το ΚΚΕ 8,2%, ο ΛΑΟΣ 4,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 2,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη 2,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 21,9%.

Συγκριτικά, το ΚΚΕ παρουσιάζει ελαφρά άνοδο από το 8% που είχε καταδείξει η προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, στο 8,3%, ο ΛΑΟΣ παρουσιάζει πτώση στο 4,1% έναντι 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο οριακό 3%. Άνοδο παρουσιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% έναντι 2,7%, η Δημοκρατική Αριστερά παρουσιάζει άνοδο με 2,2% έναντι 1,7%.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι στο ερώτημα, τι πιστεύουν ότι μπορεί να συμβεί από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, το 53,3% των πολιτών δηλώνει απαισιόδοξο πως η Ελλάδα θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία, ενώ μόνο το 39,9% εκτιμά ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγει από τη κρίση.

Η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος βρίσκεται στην κορύφωσή της αφού το ερώτημα ποιο κόμμα είναι ικανότερο να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, το 64,8% απαντά ο “Κανένας”.

Επιπλέον, 7 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι οι θυσίες που έχουν κάνει μετά από 14 μήνες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πιάσει τόπο.

Μοιρασμένη, τέλος, δείχνει να είναι η κοινή γνώμη στο θέμα των απολύσεων στο δημόσιο τομέα με μια οριακή πλειοψηφία της τάξεως του 54,1% να εκφράζεται θετικά και το 44,9% αρνητικά.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *