Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Αντισταθείτε στην υποβάθμιση.

Παρέμβαση και διαμαρτυρία πραγματοποίησαν στις 26/11/2010 οι Οικολόγοι Πράσινοι στη δημόσια διαβούλευση που οργάνωσε στον Πολύγυρο το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τα μεταλλεία χρυσού στην ευρύτερη περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διάλογο για την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης και την αδειοδότηση των μεταλλείων χρυσού παίρνει μέρος και συναποφασίζει το απερχόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής. Σε συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, μέλη των Οικολόγων Πράσινων άνοιξαν στο χώρο της διαβούλευσης πανό με το σύνθημα Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ. Πλήθος κατοίκων που διαμαρτυρόταν για την υποβάθμιση του τόπου τους συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της Νομαρχίας ενώ αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων πήρε μέρος στη συνέχεια σε κινητοποίηση κατοίκων που έγινε στην Ιερισσό.

Παρεμβαίνοντας στη διαδικασία της διαβούλευσης, η εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου είπε:

“Η επένδυση αυτή θα καταστρέψει το βουνό, τη θάλασσα, το νερό, τον τόπο μας. Και θα στραγγαλίσει πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που θα δημιουργήσει. Καμία υπηρεσία κανενός Υπουργείου δεν είναι σε θέση να ελέγξει αποτελεσματικά την τήρηση της οποιαδήποτε έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για το εκβιαστικό δίλημμα ανεργία ή χρυσωρυχεία. Αν δεν επενδύσουμε στην ταυτόχρονη διέξοδο τόσο από την οικονομική όσο και από την περιβαλλοντική και κοινωνική κρίση, το μέλλον μας θα είναι χειρότερο από το ζοφερό παρόν μας. Πρέπει ν’ αντισταθούμε μαζί σε αυτή την επένδυση.”

Δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας ΕΔΩ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *