Πεζοπορία στο Σέϊχ Σου,

με ιστορίες και… παραμύθια για το δάσος

και… τον Σεϊχη από τον οποίο πήρε το όνομά του

H Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης διοργανώνει πεζοπορία στο Σέϊχ Σου, με ιστορίες και… παραμύθια για το δάσος και… τον Σεϊχη από τον οποίο πήρε το όνομά του, αλλά και για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση!

Το Σάββατο 14 Νοεμβίου ανεβαίνουμε στο Σέϊχ Σου, σε μια ήπια σχετικά πεζοπορία. Θα συναντηθούμε λίγο νωρίτερα από τις 4μμ στον κόμβο Συκεών του Περιφερειακού και συγκεκριμένα στη στροφή προς Φιλίππειο (βολεύει και το λεωφορείο 23, Ν.Σ. Σταθμός – Συκιές, στάση Επταπυργίου). Θα ξεκινήσουμε στις 4μμ ακριβώς και θα κάνουμε στάση στην καλύβα των Συνταξιούχων (ή πηγή του Μπάρμπα Γιώργη), πριν συνεχίσουμε με τελικό στόχο την κορυφή του Σιβρί Τεπέ (Οξύς Λόφος), όπου θα φτάσουμε κατά τις 5μμ. Θα μείνουμε λίγο για τη μοναδική θέα και για μια μικρή συζήτηση περί Σέϊχ-Σου και θα κατηφορίσουμε για άλλη μια ώρα περίπου από τα ίδια μονοπάτια.

Οδηγός και ξεναγός θα είναι ο Γιώργος Μπλιώνης, Διδάκτορας Οικολογίας, ο οποίος θα μοιραστεί με τους συμμετέχοντες πληροφορίες, γνώσεις, ιστορίες και… παραμύθια για το δάσος και… τον Σεϊχη από τον οποίο πήρε το όνομά του, αλλά και για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση!

Η πεζοπορία είναι μια μικρή προσφορά προς τους εθελοντές και τις εθελόντριες που βοήθησαν στη διοργάνωση του GreenWave Festival, αλλά είναι ανοικτή (και δωρεάν) προς το κοινό και προς όποιον και όποια ενδιαφέρεται να συμμετέχει. Ωστόσο, επειδή οι θέσεις δεν είναι απεριόριστες, είναι απαραίτητο να δηλωθεί η συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310-222503 και στο e-mail. ecologicalthess@gmail.com

Δειτε επίσης περισσότερα για την εκδήλωση στο https://www.facebook.com/events/509428329220749/

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *