Ξύπνησε και πάλι το αντιπυρηνικό κίνημα στη Γερμανία

Μάχες διαδηλωτών-αστυνομικών, βίαιες προσαγωγές, δακρυγόνα. Η κυβέρνηση της Μέρκελ «ξεπάγωσε» τις μεταφορές πυρηνικών αποβλήτων που είχαν σταματήσει από την κυβέρνηση Σοσιαλιστών-Πρασίνων και «ξαναζωντάνεψε» το αντιπυρηνικό κίνημα. Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο κι ας μην ξέρετε Γερμανικά. Η εικόνα μιλάει από μόνη της!

1 thought on “Ξύπνησε και πάλι το αντιπυρηνικό κίνημα στη Γερμανία”

  1. Η κυβέρνηση Μέρκελ δεν “ξεπάγωσε” τις μεταφορές των σούπερ τοξικών πυρηνικών αποβλήτων από το La Hague της Γαλλίας στο Gorleben της Γερμανίας(με το γνωστο τραίνο Κάστωρ). Αυτές συνεχίζονταν όλα αυτά τα χρόνια ακόμα και όταν ήταν κυβέρνηση Σοσιαλδημοκρατών-Πράσινων και υπουργός περιβάλλοντος ο πράσινος Τρίτιν. Και τότε συνεχίζονταν η παραγωγή αυτών των αποβλήτων και οι Πράσινοι έχουν ευθύνη που δεν κλείσανε τότε τα πυρηνικά εργοστάσια, αλλά απλως συμφώνησαν με την πυρηνική βιομηχανία να κλείνει το κάθε εργοστάσιο μετά το πέρας της “ζωής”του(δηλαδή μετά τα χρόνια που είχε από την αρχή καθορισθεί ότι μπορούσε να λειτουργήσει το καθένα). Τότε ο Τρίτιν κριτίκαρε τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις διαδηλώσεις για τον Κάστορα.
    Σήμερα βέβαια η Μέρκελ με το επιχείρημα ότι τα πυρηνικά εργοστάσια συνεισφέρουν στη προστασία του κλίματος και επειδή οι εταιρείες που λειτουργούν τα εργοστάσια αυτά έκαναν αίτηση για συνέχιση της λειτουργίας τους, παρόλο που κάποια από αυτά θα έπρεπε ήδη να κλείσουν(30 χρόνια η προβλεπόμενη συνήθης λειτουργία τους), επέκτεινε τη λειτουργία τους για 12 χρόνια κατά μέσο όρο. Αυτή η επέκταση της λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων και λιγότερο η ακαταλληλότητα του Γκορλέμπεν “ξαναξύπνησε” το αντιπυρηνικό κίνημα στη Γερμανία και εξελίσεται τώρα σε πραγματική “εξέγερση των πολιτών”, όπως έγραψε μια γερμανική εφημερίδα και διαπίστωσα με τα ίδια τα μάτια μου συμμετέχοντας με την οικογένειά μου στις πρόσφατες διαδηλώσεις.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *