Γύρος της Μεγάλης Βόλβης με ποδήλατο

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι Πολύχρωμοι ποδηλάτες /-ισσες θα κάνουμε τον γύρο της Μεγάλης Βόλβης. Δίνουμε ραντεβού στο parking του Μεγάρου Μουσικής στις 09:00 το πρωί για να μοιραστούμε σε αμάξια. Όποιος -α έχει αμάξι με σχάρα για ποδήλατα το παίρνει και στο σημείο συνάντησης αποφασίζουμε με πόσα αμάξια θα πάμε, ανάλογα με την προσέλευση του κόσμου.

Η Διαδρομή συνολικά είναι 72 km χωρίς μεγάλες ανηφόρες – κατηφόρες, στο σύνολό της από άσφαλτο. Με τις στάσεις που θα κάνουμε προσφέρεται και για ποδηλάτες μέτριας αντοχής.

Θα ξεκινήσουμε κατά τις 10:00 από Λαγκαδίκια  και θα πάμε από Στίβο, Λουτρά Βόλβης, Απολλωνία, Ρεντίνα,
Μικρά Βόλβη όπου θα κάνουμε στάση για καφέ.  Θα συνεχίσουμε από Μεγάλη Βόλβη, Νυμφόπετρα όπου μπορούμε να δούμε ένα ιδιαίτερο φυσικό σχηματισμό σε βράχους. Υπάρχει ο μύθος της νύφης που επειδή ξέχασε την πολύτιμη δαχτυλίθρα, η μητέρα της την καταράστηκε και είπε όσοι είναι στον γάμο να γίνουν πέτρες. Και από εκεί σχηματίστηκε το όνομα της. Μέσα από Σχολάρι θα επιστρέψουμε στα Λαγκαδίκια για φαγητό.

Η λίμνη Βόλβη βρίσκεται στον νομό Θεσσαλονίκης, στην λεκάνη της Μυγδονίας, στην επαρχία Λαγκαδά. Βρίσκεται ανατολικά από την Λίμνη Κορώνεια και από την βόρεια πλευρά της περνάει η Εγνατία οδός. Στα ανατολικά της βρίσκονται τα στενά της Ρεντίνας ή αλλιώς Μακεδονικά Τέμπη. Εκατομμύρια χρόνια πριν, η Λίμνη Βόλβη μαζί με την Λίμνη Κορώνεια και όλη τη λεκάνη της Μυγδονίας, αποτελούσαν μία μεγάλη λίμνη. Οι γειτονικές αυτές λίμνες είναι ότι απέμεινε από τότε. Η Βόλβη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας με έκταση περίπου 68 km² και μέγιστο βάθος 20 μέτρα.

Απαραίτητα να πάρετε μαζί σας: κράνος, εφεδρική σαμπρέλα, αδιάβροχο, ενεργειακή τροφή.

Προσοχή: Οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες / -τισσες δεν είναι εταιρία, ούτε κάποιος σύλλογος με συνδρομές και έσοδα. Οπότε απλά παρακινούμε τον κόσμο και προτείνουμε ποδηλατικές δράσεις. Δεν φέρουμε ευθύνη για ατυχήματα, κακουχίες, δύσκολες καιρικές συνθήκες (πτώση χρηματιστηρίου…) και άλλα αρνητικά που μπορεί να συμβούν.
Νοιαζόμαστε όμως για τους συνποδηλάτες/τισσές μας και θέλουμε να μοιραστούμε όμορφες και χαλαρές στιγμές…

Για συντονισμό Θωμάς 6972601044

Η διαδρομή: http://bit.ly/bOqsXR

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *