5η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στις 11 Οκτωβρίου

Με ξεναγήσεις στον υγρότοπο και παρατήρηση πουλιών, με εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, με βόλτες με άλογα και με ποδήλατα, με απελευθερώσεις άγριων ζώων, καθώς και με μία ενδιαφέρουσα έκθεση βιολογικών και τοπικών προϊόντων και χειροτεχνιών, διοργανώνεται την Κυριακή 11 Οκτωβρίου η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού. Η Οικογιορτή θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Πάρκο Κερκύρας, στο μέτωπο του οικισμού του Καλοχωρίου μπροστά στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα.

Ο χώρος της εκδήλωσης θα είναι πολύ κοντά στο νέο μονοπάτι που δημιουργήθηκε στη λιμνοθάλασσα, όπου το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης θα στήσει για τους επισκέπτες της Οικογιορτής τα τηλεσκόπιά του, ελπίζοντας να έχουμε την τύχη να συναντήσουμε τους φτερωτούς κατοίκους του υγροτόπου. Αυτή την εποχή στη λιμνοθάλασσα υπάρχουν πολλές βαρβάρες, πάπιες, λιμόζες, αβοκέτες, αλλά και σκαλίδρες και εντυπωσιακά φλαμίνγκο.

Η Οικογιορτή ξεκινάει στις 10 το πρωί και διαρκεί ως τις 6 το απόγευμα.

Τα εργαστήρια

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα διοργανωθούν ενδιαφέροντα σεμινάρια με θέματα όπως

«παραδοσιακή ελαιοκομία», «κατασκευή παραδοσιακών βαρελιών οίνου», ή «η χρήση των ενεργών μικροοργανισμών». Τα παιδιά θα παίξουν διαδραστικά περιβαλλοντικά παιχνίδια, θα δημιουργήσουν ζώα και πουλιά με την τεχνική της στάμπα, ενώ επίσης θα συμμετέχουν σε απελευθέρωση πουλιών από τους εθελοντές της οργάνωσης Δράση για την Άγρια Ζωή.

Το δικό του «χρώμα» θα δώσουν στην εκδήλωση τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου, που θα μας παρουσιάσουν μερικούς από τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής.

Η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και το Δήμο Δέλτα, ενώ χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η ΕΡΤ3 και το TV100.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

προγραμμα Οικογιορτής 2015

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *