Συνέλαβαν 27χρονο για βλασφημία μέσω facebook!

Κάποιοι ζήλεψαν τον φονταμενταλισμό που βλέπουμε να εκδηλώνεται τις τελευταίες μέρες στις χώρες που κυριαρχεί η το ισλάμ και τον μεταφέρουν στα δικά μας μέτρα.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η υπηρεσία συνέλαβε 27χρονο για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook. Ο 27χρονος διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, και ο διαχειριστής της σελίδας κατηγορείται για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων.

Όμως, ούτε η κακόβουλη βλασφημία (198 ΠΚ) στέκει σαν κατηγορία. Στην παρ. 1 μιλάει για όποιον βρίζει τον Θεό. Ο “Παστίτισος” κατά την ανάρτηση στο facebook, απ’ όσο ξέρουμε, δεν είναι ο Θεός. Στην παρ. 2 μιλάει για έλλειψη σεβασμού προς τα Θεία… Όμως, αφού ο Γέροντας Παΐσιος δεν είχε κάποια θεσμική θέση στην ιεραρχία της Εκκλησίας αλλά ήταν απλά ένας μοναχός, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί θείο.

Το χρονικό έχει ως εξής:

H Χρυσή Αυγή κάνει επερώτηση για τη σελίδα του “Γέροντα Παστίτσιου”. Η ΕΛ.ΑΣ μέσα σε δυο μέρες βρίσκει και συλλαμβάνει τον δημιουργό της ιστοσελίδας. Τα τελευταία 5 χρόνια στο facebook και αλλού υπάρχουν ιστοσελίδες αναρτημένες από νεοναζί που έχουν φωτογραφίες με βαρύ οπλισμό, προτρέπουν σε εθνοκάθαρση, βιασμούς γυναικών και εκτελέσεις πολιτικά αντίθετων με τους χιτλερικούς, χουντικούς και φασίστες. Πότε καμιά τέτοια σελίδα δεν ελέχθηκε.

Απλά είναι τα πράγματα και βγάζουν μάτι. Όποιος δε μιλάει για αυτή τη κατάσταση θα τη βρει μπροστά του.

Πηγές : www.astynomia.gr και www.kar.org.gr

Η εικόνα είναι του Σωτήρη Θεοχάρη

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *