Η δυσοσμία πνίγει τη θεσσαλονίκη και τη δημοκρατία!

Μέλη του ¨ΔΙΚΤΥΟ 50¨ σε μια συνηθισμένη, καθημερινή αναζήτηση στο διαδίκτυο των τιμών ρύπανσης από το ΤΙΤΑΝ, το ΣΜΑ και τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, έπεσαν εντελώς τυχαία σε μια ¨απόρρητη έκθεση¨, της οποίας το περιεχόμενο στην αρχή φαινόταν αδιανόητο κι ακολούθως αποκρουστικό και εμετικό.

Μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαν να απευθυνθούν στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ώστε να διερευνηθεί το γνήσιο του περιεχόμενου και η προέλευσή της. Σε λιγότερο από μια ώρα το λινκ, στο οποίο φώλιαζε η κατάπτυστη χαρτογράφηση εξαφανίστηκε! Την άλλη μέρα η εταιρεία που ανέλαβε και παρακολουθούσε δημότες, πολίτες που δραστηριοποιούνταν σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και συλλόγους, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δ. Ευόσμου-Κορδελιού, δήλωσε πως η παρακολούθηση ήταν καλά φυλαγμένη και μόνο για τους εντολείς της. Φοβέριζε κι από πάνω πως θα «μηνύσει όποιον αποκαλύψει πως τον/την παρακολουθούσαν!».

Αμέσως μετά απευθυνθήκαν στο Δήμαρχο ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, κ. Σούλα, του γνωστοποιήσαν την έκθεση και πρότειναν να καλέσει όσους/όσες θίγονται και στοχοποιούνται σε συνέλευση και να ορίσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να αποφασιστούν ενέργειες και μέτρα. Να ζητήσει επίσης εξηγήσεις από τα ΕΛΠΕ και την κυβέρνηση, ιδίως των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος.

Αντί αυτού γινόμαστε μάρτυρες μια κακοπαιγμένης παράστασης μελό, που ανάμεσα σε συγνώμες και «αμάρτησα για την ανάπτυξη», η Διοίκηση των ΕΛΠΕ παρουσιάζεται περίπου ως θύμα που δεν ήξερε τίποτα για το «φόνο» και θα τα μάθαινε στις 30 του Οκτώβρη! Και η έκθεση τι θα έκανε ολόκληρο καλοκαίρι; Και η εσωτερική αλληλογραφία ΕΛΠΕ – ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ πώς χώθηκε μέσα της; Και τα τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας στο τηλεφωνικό κέντρο των ΕΛΠΕ πώς παρεισέφρησαν στη διαβόητη έκθεση; Και γιατί τα ΕΛΠΕ δεν μηνύουν την Εταιρεία παρακολούθησης;

Στη Δυτική Θεσσαλονίκη στήθηκε λοιπόν παρακρατικός μηχανισμός, στοχοποίησε απλούς, ανυποψίαστους δημότες, κινήματα, δραστήριους πολίτες, πολιτικούς. Υπάρχουν ένοχοι, πρέπει να βρεθούν και να λογοδοτήσουν στο λαό και στη δικαιοσύνη. Εν έτη 2017 δεν μπορούν να μένουν ατιμώρητοι και να κυνηγούν ζωές.

Η έκθεση δεν χαρτογραφεί μόνο. Οι εμπνευστές και εκτελεστές της, στήνουν μηχανισμό προπαγάνδας, ομάδα υποστηρικτών των ΕΛΠΕ (βλέπε σελ. 59-60 στο συνημμένο στο τέλος αρχείο). Σχεδιάζουν πρόσβαση στα ΜΜΕ και στα πανεπιστήμια για την άμεση διαχείριση ανησυχιών των κατοίκων και άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας, με πρόσωπα της κυβέρνησης και των κομμάτων! Μια ρεαλιστική ¨θεωρία συνωμοσίας¨ !

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Άραγε έγιναν αντίστοιχες «χαρτογραφήσεις» στις κινητοποιήσεις για το ΣΜΑ Ευκαρπίας, κατά της καύσης απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ και ενάντια στα ορυχεία χρυσού στη Χαλκιδική;
Ζούμε σε μια ελεγχόμενη δημοκρατία που απαγορεύεται να αντιδρούμε για τους «ισχυρούς» και τις «ρυπογόνες» δράσεις τους;

Το ¨ΔΙΚΤΥΟ 50¨ απαιτούμε:
1. Να διατάξει επείγουσα έρευνα ο εισαγγελέας, αφού θίγονται όχι μόνο ζητήματα ρύπανσης, αλλά κυρίως παρακολούθησης ακόμα και της ιδιωτικής ζωής πολιτών και πολιτικών και διαφαίνονται απειλές (αναφορά σε «χρήζει περεταίρω διερεύνησης»)
2. Να παραιτηθεί η διοίκηση των ΕΛΠΕ που παράγγειλε αυτή την απαράδεκτη έρευνα και να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της Εταιρείας παρακολούθησης.
3. Οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος να ερευνήσουν την υπόθεση, να προστατεύσουν όλους κι όλες που αναφέρονται στο έγγραφο. Να κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες, καταλογίζοντας ευθύνες σε όσους σχεδίασαν κι εκτέλεσαν το παρακρατικό συμβόλαιο .
4. Να συνεδριάσουν τα Δημοτικά Συμβούλια της Θεσσαλονίκης, το Περιφερειακό Συμβούλιο και ο Δικηγορικός Σύλλογος ώστε να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές. Ο τελευταίος να αναλάβει μηνυτήρια αναφορά Δημοτών, Πολιτών και Δημοτικών Συμβούλων ενάντια σε ΕΛΠΕ και Εταιρεία Παρακολούθησης .

Καλούμε όλους τους ¨χαρτογραφημένους¨ σε συνάντηση για την από κοινού νομική και αγωνιστική αντιμετώπιση του παρακρατικού μηχανισμού παρακολούθησης την ΤΡΙΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2017 στις 20:30 μμ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Ευόσμου Κορδελιού.

Καλούμε όλα τα μέσα ενημέρωσης να δημοσιοποιήσουν το παρόν δελτίο τύπου και να ερευνήσουν το ζήτημα ενόψει μάλιστα και της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ιδιαίτερα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3, που δυστυχώς ¨σιωπούν και ρίχνουν μαύρο στην ενημέρωση¨, το οποίο μαζί τους αντιπαλέψαμε.

Δίκτυο 50

Διαβάστε εδώ το σχετικό λινκ με το επίμαχο έγγραφο:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.avatonpress.gr/2017/09/wikileaks-50.html?m=0

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *