Τις θέσεις της για την Καλαμαριά παρουσίασε η Οικολογία Αλληλεγγύη

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου, στο αναψυκτήριο Remezzo του Δήμου Καλαμαριάς, παρουσίασε τις θέσεις της για την Καλαμαριά η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία –Αλληλεγγύη».

Η Νομαρχιακή Σύμβουλος Θεσσαλονίκης της «Οικολογίας –Αλληλεγγύης» Δήμητρα Γωγάκου αναφέρθηκε στις δράσεις και τις παρεμβάσεις που γίνονται στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, οι οποίες καλύπτουν όλη την έκταση του Νομού αλλά και την Καλαμαριά.

Ο συντονιστής της «Οικολογίας –Αλληλεγγύης» στην Καλαμαριά, Αργύρης Μπούρας παρουσίασε τις κεντρικές κατευθύνσεις ενός προγράμματος για την Καλαμαριά. Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά  στον τρόπο διοίκησης του Δήμου, στο αστικό περιβάλλον και το πράσινο, στις προτεραιότητες για ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομικών δραστηριοτήτων (κέντρο βιολογικού και “ηθικού” εμπορίου, ποιοτικός οικολογικός και πολιτιστικός τουρισμός, ενεργειακά αποδοτικές παρεμβάσεις σε κτήρια), στις παρεμβάσεις για την εκπαίδευση και τους σχολικούς χώρους, στην αστική κινητικότητα, στην πολιτική για τα απορρίμματα, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στον πολιτισμό-αθλητισμό και σε ζητήματα ενέργειας.

Πιο αναλυτικά υπάρχουν στο https://ecology-salonika.org/2010/08/26/ecology-solidarity-for-kalamaria/

Παρέμβαση έκανε και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Δήμου και στις δυνατότητες για οικολογική αναβάθμιση που αυτός έχει, όπως και στις πιθανές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για συγκεκριμένα πιεστικά τοπικά ζητήματα στο Ευρωκοινοβούλιο. Αναφέρθηκε στην περίπτωση του Αργύρη Μπούρα, ενός νέου ανθρώπου, μόνιμου κάτοικου Καλαμαριάς, με διάθεση να προσφέρει για τον τόπο του ενώ τόνισε και το γεγονός ότι η σημερινή παρουσίαση αποτελεί μια συμβολή στο διάλογο για τα ζητήματα της Καλαμαριάς, ο οποίος μπορεί να συνεχιστεί και να καταλήξει σε ανανεωμένες και αναβαθμισμένες προτάσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου κατέθεσαν τις απόψεις τους τοπικοί φορείς, αναδείχθηκε ιδιαίτερα το ζήτημα του στρατοπέδου Κόδρα, με το οποίο έχουν ασχοληθεί σημαντικά οι οικολόγοι ενώ σύντομη παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλαμαριάς Μιχάλης Παναγιωτίδης. Ενημέρωση για τις προγραμματικές θέσεις ζήτησε και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Επίσης, στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν και ο κ. Η. Μαστρογιαννάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου Ν. Κατιρλί, η κ. Παπαθεοδοσίου Ελένη, πρόεδρος του συλλόγου “Διέξοδος” και μέλος της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών και ο κ. Σάββας Δημητριάδης, πρόεδρος του Ομίλου Πολιτών Καλαμαριάς.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *