Πού θα βρούμε λεφτά για πράσινες επενδύσεις στην Αυτοδιοίκηση;

Στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜΘ (Στρατηγού Καλλάρη 5), τη Δευτέρα 23.8.2010 και ώρα 12.00 θα παρουσιαστεί το βιβλίο του ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου «Χρηματοδοτικά εργαλεία για “πράσινες” επενδύσεις στην Αυτοδιοίκηση».

Εκτός από τον ίδιο, θα σχολιάσουν και οι:

  • Στέλιος Ίκας, σύμβουλος ανάπτυξης
  • Πάνος Λιβέρης, Dr μηχανικός, σύμβουλος
  • Γιάννης Μπίκος, νομαρχιακός σύμβουλος, πρώην αντινομάρχης Θεσσαλονίκης

Στην έκδοση γίνεται μια προσπάθεια συνοπτικής και σφαιρικής παρουσίασης των χρηματοδοτικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα για την Αυτοδιοίκηση, τους νέους Δήμους και τις εκλεγμένες Περιφέρειες, για “πράσινες” επενδύσεις, με στόχο τη βιώσιμη περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.

Μέσα στις συνθήκες της κρίσης, το έργο των νέων αυτοδιοικητικών αρχών θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Χρειάζεται, λοιπόν, ένα «εργαλείο», που να συνδυάζει ένα εκτενές ευρετήριο προγραμμάτων και χρηματοδοτικών ευκαιριών για την Αυτοδιοίκηση, καθώς και χρήσιμες πηγές, συνδέσεις και επαφές.

Βασίζεται στην εμπειρία ενός χρόνου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη συμμετοχή του Μιχάλη Τρεμόπουλου -με την ιδιότητα του αντιπροέδρου- στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης, ο οποίος δήλωσε:

«Αποδεικνύεται τελικά ότι λεφτά υπάρχουν! Αρκεί να έχουμε όραμα για ένα δημιουργικό μέλλον και επεξεργασμένο σχέδιο μετασχηματισμού των πόλεων και των περιφερειών μας».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *