Η Πανσέληνος του Αυγούστου στην Κοιλάδα των Τεμπών, στο Κέντρο Ενημέρωσης «ΔΡΥΑΣ»

Στου φεγγαριού τον κύκλο με παραμύθια, μουσική κι ένα ποτήρι καλό κρασί.

Στις 24 Αυγούστου το φεγγάρι θα φωτίσει την Κοιλάδα των Τεμπών. Η «ΔΡΥΑΣ», Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό του Κάτω Ολύμπου, Αν. Κισσάβου, Πηνειού και Τεμπών, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Αφήγησης (ΠΟΦΑ) και το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει μια ξεχωριστή εκδήλωση στις 24 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στο μικρό θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος στην κοιλάδα των Τεμπών.

Σ΄ ένα μαγευτικό περιβάλλον κοντά στον Πηνειό ποταμό εκεί που σμίγει η φύση με τη μυθολογία , τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου «ΔΡΥΑΣ» θα απολαύσουν την πανσέληνο.

Η παραμυθού Ανθή Θάνου, θα ξετυλίξει το κουβάρι με τα παραμύθια, με τη μουσική συνοδεία του Παναγιώτη Κούλελη. Κι αφού οι ψυχές θα έχουν περπατήσει στο μονοπάτι της πανσέληνου συνεπαρμένες από τον παραμυθιακό λόγο, η μουσική και το τραγούδι της Ανθής και του Παναγιώτη, θα τις κατεβάσουν σιγανά στη γη για να σιγοτραγουδήσουν ντέρτια της καρδιάς, απολαμβάνοντας παραδοσιακά εδέσματα και τοπικό καλό κρασί.

Η εκδήλωση αυτή είναι μία πράξη συμβολική, που θέλει να στείλει προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα πως αυτός ο χαρισματικός τόπος πρέπει να προστατευτεί και να αναπτυχθεί χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία του.

Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέχθηκε ως τόπος λατρείας και κατοικίας των Θεών και των Μουσών. Αυτός ο τόπος του ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με τις φυσικές εναλλαγές τις δασωμένες πλαγιές, τους υγροβιότοπους , τα διάσπαρτα μνημεία όλων των εποχών, κάστρα και εκκλησίες, αρχαίους και παραδοσιακούς οικισμούς, ο τόπος ο φορτωμένος με ιστορικές μνήμες και σύμβολα πανελλήνια και παγκόσμια, συνιστά αυτοδίκαια ένα μνημείο της φύσης και της ιστορίας.

Η«ΔΡΥΑΣ» καλεί τους φίλους του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού να γιορτάσουν μαζί σ’ αυτόν τον χώρο τη βραδιά που έχει καθιερωθεί να είναι ανοιχτοί οι Αρχαιολογικοί χώροι και να συμβάλουν στην προσπάθειά της να θεσμοθετηθεί και να δημιουργηθεί ένα Οικο- Εθνο- Αρχαιολογικό Πάρκου που θα περιλαμβάνει τους ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος χώρους του αρχαίου Ηρακλείου, της Φίλας και του μεσαιωνικού Πλαταμώνα, των Γόννων, του Ομολίου, των Ευρυμενών και των Αμπελακίων, με όλα τα διαχρονικά μνημεία μέσα στο μοναδικό οικοσύστημα του Κάτω Ολύμπου, της Βορειανατολικής Όσσας, του Δέλτα Πηνειού και των Τεμπών.

Είναι μία ελάχιστη συνεισφορά σ’ αυτό το μνημείο της φύσης και του πολιτισμού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *