Μεταλλαγμένα: Νέος Οδηγός Καταναλωτών

coffeeway-action1Η Greenpeace παρουσίασε το νέο Οδηγό Καταναλωτών για τα Μεταλλαγμένα, ο οποίος έχει πλέον περισσότερα κριτήρια αξιολόγησης και πιο λεπτομερές σύστημα βαθμολόγησης.

8 χρόνια μετά την πρώτη έκδοση του Οδηγού Καταναλωτών της Greenpeace, προέκυψε η ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο κατάταξης των εταιρειών ζωικών προϊόντων. Για αυτό το λόγο, ο Οδηγός Καταναλωτών αλλάζει μορφή με σκοπό να αποτυπώσει διεξοδικά και με περισσότερη λεπτομέρεια τη στάση των εταιρειών παrαγωγής ζωικών προϊόντων απέναντι στη χρήση μεταλλαγμένων ζωοτροφών.

Στo Νέο Οδηγό Καταναλωτών οι εταιρείες κατατάσσονται σε διαβαθμίσεις οι οποίες προέκυψαν άμεσα από τις απαντήσεις τους στο ερωτηματολόγιο της Greenpeace, και βασίζονται κυρίως στα παρακάτω κριτήρια:

• Πιστοποιητικά από Φορέα Ελέγχου και Πιστοποίησης για τη χρήση μη μεταλλαγμένων στις ζωοτροφές

• Πιστοποιητικά και Γραπτές Εγγυήσεις που αποδεικνύουν τη χρήση μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών για το σύνολο των παραγόμενων προϊόντων

• Αναλύσεις από Διαπιστευμένα Εργαστήρια για μεταλλαγμένα και συχνότητα των αναλύσεων

• Πρόθεση να αποτυπωθεί στη συσκευασία του τελικού προϊόντος η χρήση μη μεταλλαγμένων ζωοτροφών

Οσο πιο υψηλό είναι το ποσοστό τόσο πιο ασφαλής είναι η προέλευση της τροφής.

Να διευκρινήσουμε επίσης ότι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διάφοροι άλλοι οδηγοί με ή χωρίς το λογότυπο της Greenpeace με προϊόντα και ονόματα εταιριών που χρησιμοποιούν μεταλλαγμένες ζωοτροφές οι οποίοι όμως έχουν λίγη ή καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Να εμπιστεύεστε μόνο αυτούς που δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο (site) της Greenpeace το www.greenpeace.org/greece

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *