Οικολογική κατασκήνωση: Samothraki Ecocamp 12-21 Ιουλίου 2009

samothrakiflyerposter copyΤο Δίκτυο Ηλιόσποροι, οι Νέοι Πράσινοι και η πολιτιστική οργάνωση Athens Art Puzzle, σας προσκαλούν σε μια συνάντηση-γιορτή για την οικολογία, τις ανθρώπινες σχέσεις και την ειρηνική συνύπαρξη.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε νέες-νέους, οικογένειες, συλλογικότητες και ομάδες, τοπικές οικολογικές κινήσεις, θεματικές πρωτοβουλίες και περιβαλλοντικές ΜΚΟ, οικοκοινότητες, τοπικούς παραγωγούς και βιοκαλλιεργητές, ταξιδιώτες, καθώς και όλους όσους ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν έναν οικολογικό τρόπο ζωής, να ζήσουμε μαζί για 10 ημέρες στο δημοτικό κάμπινγκ «ελεύθερης διαβίωσης» στη Σαμοθράκη.Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην προετοιμασία, την οργάνωση και την υλοποίηση της συνάντησης. Σκοπός του αυτο-οργανωμένου οικολογικού κάμπινγκ είναι να γνωριστούμε, να μάθουμε ο ένας από τον άλλον, να συνυπάρξουμε και να διασκεδάσουμε.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια οργανική και αυτοδιαχειριζόμενη εφήμερη ζώνη, με ομιλίες, σεμινάρια, εργαστήρια και την ενεργή συμμετοχή όλων. Αναλάβετε την πρωτοβουλία μιας συζήτησης, μιας παρουσίασης, μιας συγκεκριμένης δράσης, της διοργάνωσης ενός εργαστηρίου ή σεμιναρίου κι ελάτε να το κάνουμε πραγματικότητα.

Η έννοια της αυτο-οργάνωσης στο κάμπινγκ, προϋποθέτει επίσης, ότι όλοι θα συμμετέχουμε στις απαραίτητες διεργασίες και θα αναλάβουμε υπεύθυνα την καθημερινή καθαριότητα και τις εργασίες στη συλλογική κουζίνα.

Στο κάμπινγκ θα οργανωθεί ένας χώρος μόνο για παιδιά, ώστε να μάθουν μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια. Θα χρειαστούμε εθελοντές οι οποίοι θα αναλάβουν υπεύθυνα την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των παιδιών, καθώς και την οργάνωση του προγράμματος του παιδότοπου.

Σε κάθε γιορτή η μουσική και η διασκέδαση είναι δεδομένα, οπότε μη διστάσετε να φέρετε μουσικά όργανα, χρώματα και πινέλα και παιχνίδια. Καλούμε μουσικούς, καλλιτέχνες, performers, εκπαιδευτές και ζογκλέρ να συνεργαστούν για την υλοποίηση εκπαιδευτικών διαδραστικών παιχνιδιών για παιδιά και μεγάλους, workshops και επιδείξεις. Ανοιχτό κάλεσμα επίσης σε εικαστικούς να δημιουργήσουν έργα από φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά, που θα τοποθετηθούν στο κάμπινγκ και επιλεγμένα σημεία στο νησί

Τι θα χρειαστείτε;
Καταρχήν, ένα μεγάλο χαμόγελο, πολύ ενθουσιασμό, καλή θέληση και πολύ διάθεση!

Απαραίτητα: υπνόσακος, σκηνή (η και αιώρα), ίσως ένα υπόστρωμα, και επαναχρησιμοποιούμενα κούπα / ποτήρι, πιάτο, μαχαίρι, πιρούνι και κουτάλι.

Μην ξεχάσετε! Τα προϊόντα καθαρισμού σώματος, μαλλιών κλπ., που θα χρησιμοποιείτε στο κάμπινγκ να είναι βιοδιασπώμενα.

Κόστος συμμετοχής 30 euro/ άτομο για 10 ημέρες σεμιναρίων και εργαστηρίων (3euro/ ημέρα).

Οι συμμετέχοντες έχουν 50% έκπτωση (3 euro/ άτομο/ ημέρα) στο κάμπινγκ ελεύθερης διαβίωσης (5ος τομέας), όπου θα φιλοξενηθούν οι συλλογικές διεργασίες.

Ευελπιστούμε να λειτουργήσουμε συλλογική βιολογική κουζίνα, για πρωινό και γεύμα, με πολύ φτηνό μενού για τους συμμετέχοντες.

Η οικολογική κατασκήνωση είναι αυτο-διαχειριζόμενη, χωρίς χορηγούς και σπόνσορες, και βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στην ενίσχυση των συμμετεχόντων για να καλυφθούν τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδα (γραφική ύλη, φωτοτυπίες, ενοικιάσεις μηχανημάτων, τηλεπικοινωνίες, μεταφορικά).

ΔΗΜΟΤΙΚΟ CAMPING “ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ” ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΥΤΟΠΙΕΣ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΕΣ ΖΩΝΕΣ

Ομιλίες/ παρουσιάσεις/ εργαστήρια/ συζητήσεις:

 • Ποδηλατο-Πολιτισμός (αγωγή ποδηλάτη, διάλεξε ποδήλατο στα μέτρα σου, φτιάξτο μόνος σου, δικαιώματα, δίκτυα)
 • Ελεύθερη Κατασκήνωση, δικαίωμα και υπευθυνότητα, συζήτηση για τη δημιουργία κώδικα για το ελεύθερο και υπεύθυνο κάμπινγκ και τη δημιουργία αυτο-οργανωμένων ελεύθερων κατασκηνώσεων με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών
 • Το κίνημα από τα κάτω ενάντια στα μεταλλαγμένα και τη βιοτεχνολογία, το λόμπι της βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα
 • Βιοδυναμική και βιολογική γεωργία
 • Συμμετοχική οικονομία και αλληλέγγυο εμπόριο, δίκτυα παραγωγών- καταναλωτών, τοπικά ανταλλακτικά συστήματα
 • Ενεργειακή αυτονομία νησιών και νοικοκυριών με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
 • Μεταναστευτική πολιτική, δικαιώματα μεταναστών και μειονοτήτων
 • Μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις
 • Βιο-αρχιτεκτονική και φυσική δόμηση
 • Βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση
 • Ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων στο τοπικό επίπεδο
 • Προστασία και δύναμη του καταναλωτή
 • Εργαστήρι για τους ενεργούς μικρο-οργανισμούς EM και κομποστοποίηση στο σπίτι
 • Το φυσικό περιβάλλον της Σαμοθράκης και η ανάδειξή του σε Απόθεμα Βιόσφαιρας (Biosphere Reserve) διεθνούς σημασίας
 • Δασοπροστασία και τοπικές κοινωνίες
 • Οικο-κοινότητες και οικο-χωριά
 • Φυσικές θεραπείες και διατροφή
 • Balanced beginnings, ένα πρόγραμμα για την εγκεφαλική ανάπτυξη του βρέφους
 • Χημικά καλλυντικά και απορρυπαντικά, κίνδυνοι και φυσικές εναλλακτικές λύσεις
 • Βότανα και Αιθέρια έλαια: το φαρμακείο της φύσης
 • Εργαστήρι Μουσικός Κύκλος

Ένας άλλος κόσμος είναι υπαρκτός αρκεί να τον κάνουμε πραγματικότητα…

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες ή δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας ένα email με το ονοματεπώνυμο, την ηλικία και στοιχεία επικοινωνίας στο samothrakiecocamp@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δείτε επίσης: www.samothrakiecocamp.blogspot.com

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *