Οικολογικό Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού

Το free press Parallaxi, οργανώνει  με αφορμή τα είκοσι χρόνια ζωής, ένα διήμερο αστικής παρέμβασης και προτάσεων με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη αλλιώς».

Ένα διήμερο δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, happenings και δράσεων πολιτισμού το οποίο λαμβάνει μέρος σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης στις 5-6 Ιουνίου. Στα πλαίσια αυτού του διημέρου τα Παιδιά Εν Δράσει οργανώνουν την Κυριακή 6 Ιουνίου ένα παιχνίδι Κρυμμένου θησαυρού για τους μικρούς κατοίκους της πόλης στην περιοχή «Μπαρμπα Γιώργος» του Σεϊχ Σου (μπορείτε να δείτε το χάρτη πιο κάτω), μία πανέμορφη δασική περιοχή της Θεσσαλονίκης ξεχασμένη, εγκαταλελειμένη, ένα σημείο που κινδυνεύει από τον όγκο των σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι η ενθάρυνση της ένταξης του δασικού ιστού στον αστικό και καθημερινό τοπίο της πόλης, ενώ στόχοι αποτελούν:

  • Η επαφή και γνωριμία παιδιών και νέων με το Δάσος του Σέιχ Σου έτσι ώστε να το γνωρίσουν, να το αγκαλιάσουν και να το αγαπήσουν.
  • Η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων για μια πιο δίκαιη διαχείριση του οικοσυστήματος.
  • Η δημιουργική ψυχαγωγία και να διασκέδαση των συμμετεχόντων.
  • Η γνωριμία των κατοίκων με τις  ξεχασμένες γωνιές της πόλης που ζουν
  • Να πολλαπλασιάσει την κινητικότητα των κατοίκων της πόλης στα πάρκα και στο δάσος του Σέιχ Σου με την καθημερινή χρήση τους.
  • Να προάγει την αξία του ενεργού πολιτή, του ενεργού κατοίκου της πόλης

Ένα παιχνίδι διάρκεια 3 ωρών στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 6-13 χρονών. Γρίφοι, χάρτες, μυστικά μονοπάτια, κουίζ, παιχνίδια ομαδικότητας  εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών, τους βοηθούν να γνωρίσουν το δάσος του Σειχ Σου και να εργαστούν ομαδικά για την πανίδα και χλωρίδα της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *