Γυναικείος λόγος στην πολιτική

Συνέντευξη των γυναικών που συμμετέχουν στο Eυρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων
DSC_5525Οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσιάζουν τις γυναίκες υποψήφιες για τις Ευρωεκλογές, τη Δευτέρα 1 Ιουνίου στις 11,30 π.μ., στο καφέ – εστιατόριο «Πάρκο» (Πάρκο Ελευθερίας, Αθήνα).

Στη συνέντευξη τύπου οι υποψήφιες των Οικολόγων Πράσινων για τις Ευρωεκλογές θα παρουσιάσουν τις κοινές θέσεις των Ευρωπαίων Πράσινων για τα θέματα ισότητας και ενδυνάμωσης των γυναικών, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι γυναίκες στη διαμόρφωση αποτελεσματικών πράσινων πολιτικών για την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία. Θα μιλήσουν με τη δική τους γλώσσα για αυτά που μπορεί να θέλει μια γυναίκα για τη χώρα, το μέλλον των παιδιών, τιςίδιες τις γυναίκες, το περιβάλλον, την κοινωνική Ευρώπη.
Οι γυναίκες καταλαμβάνουν 8 από τις 22 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων. Οι υποψήφιες των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές είναι οι κυρίες:

Στη συνέντευξη συμμετέχει και η Βούλα Τσέτση, Ελληνίδα, Γραμματέας της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, σημαντικό πολιτικό στέλεχος των Ευρωπαίων πρασίνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσόστωση δεν «επιβλήθηκε», αλλά επιτεύχθηκε μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την ανάδειξη των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές. Οι 6 υποψήφιες εκλέχθηκαν από τα μέλη του κόμματος για να καλύψουν τις 16 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου, ενώ οι 2 καταλαμβάνουν τιμητικές θέσεις.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *