Οι Μαυροπετρίτες ξεκίνησαν την επιστροφή τους προς τις ελληνικές νησίδες

Οι τέσσερις Μαυροπετρίτες στους οποίους είχαν τοποθετηθεί πομποί τον περασμένο Οκτώβριο στην Άνδρο, ξεκίνησαν τη μετανάστευσή τους προς τον τόπο αναπαραγωγής τους, τις ελληνικές νησίδες.

Οι δορυφορικοί πομποί είχαν τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου σε 2 ενήλικα (Ίρις και Βορέας) και 2 νεαρά άτομα (Νότος και Ζέφυρος) και όλα ολοκλήρωσαν με επιτυχία το μεταναστευτικό τους ταξίδι προς τα τροπικά δάση της Μαδαγασκάρης, έχοντας διανύσει περισσότερα από 7.000 χλμ.
Για το ταξίδι της επιστροφής ξεκίνησε πρώτα η Ίρις, ένας από τους ενήλικους Μαυροπετρίτες και αναμένουμε τη συμπεριφορά και των υπολοίπων μελών της ομάδας.

Η δορυφορική παρακολούθηση της μετανάστευσης των Μαυροπετριτών από τη χώρα μας στις περιοχές διαχείμασής τους, γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μελέτη και διατήρηση των θαλασσοπουλιών στην Ελλάδα» με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και σε συνέχεια του Προγράμματος LIFE «Δράσεις για την προστασία του Μαυροπετρίτη (Falco eleonorae) στην Ελλάδα».

Παρακολουθήστε τη διαδρομή της επιστροφής τους στην ιστοσελίδα της Ορνιθολογικής: http://www.ornithologiki.gr/life/falcoel/gr/program/satellite.htm

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *