3η Γιορτή Σποράς και δημιουργίας στο πάρκο Καρατάσου στη Θεσσαλονίκη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Περιαστικοί Καλλιεργητές (ΠερΚα) μας προσκαλούν στη “3η Γιορτή Σποράς και Δημιουργίας” που οργανώνουν την Κυριακή 26 Απριλίου στο Πάρκο Καρατάσου (πρώην στρατόπεδο Καρατάσου) στο Δήμο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη. Μια γιορτή για την ελευθερία των σπόρων, την προστασία των ελεύθερων δημόσιων χώρων, την οικολογία και την αλληλεγγύη.

Η ομάδα ΠερΚα δραστηριοποιείται από το 2011 και αποτελείται από ανθρώπους της πόλης που έχοντας ως βάση τις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρησης δημιούργησαν συλλογικό λαχανόκηπο εκεί που άλλοτε ήταν ένας εγκατελλειμένος και απαξιωμένος χώρος. Δείτε περισσότερα για την δράση των ΠερΚα εδώ: www.perka.org

Μέσα από τις δραστηριότητες της καλλιέργειας, της διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων και ανοιχτών συζητήσεων δημιουργήθηκε ένας ελεύθερος δημόσιος χώρος, μέσα σε ενα φυσικό περιβάλλον, από αυτούς που ελάχιστοι υπάρχουν στην Δυτική και όχι μόνο Θεσσαλονίκη. Μέσα από τη συλλογικότητα υπάρχει η φιλοδοξία για θετική συνεισφέρά στην δημιουργία παραδειγμάτων που αποδεικνύουν ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.
Μας περιμένουν στο Πάρκο Καρατάσου για μία όμορφη Κυριακή.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *