Φασισμός Α.Ε. – Η πρεμιέρα

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία οι συνεργάτες των ναζί κέρδισαν τον πόλεμο.

Σπ. Μαρκέτος


ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. – Teaser Trailer από infowar

Το ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ “Φασισμός Α.Ε.” από τους παραγωγούς των “Debtocracy” και “Catastroika” είναι πλέον γεγονός. Μόλις λίγες ώρες μας χωρίζουν από την πρεμιέρα του και ήδη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 100 ταυτόχρονες προβολές στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μην περιμένετε να δείτε άλλο ένα ντοκιμαντέρ “αποκαλύψεων” τηλεοπτικής λογικής για τις ιδέες και τη δράση της Χρυσής Αυγής. Όπως ευθύς εξαρχής μας ξεκαθαρίζουν οι δημιουργοί του “Φασισμός Α.Ε.”, «φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν». Επίσης «η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας».

Το ντοκιμαντέρ “Φασισμός Α.Ε.” φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Σκοπός του είναι να μας διηγηθεί άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Παράλληλα θα μας ταξιδέψει από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.

Η ομάδα παραγωγής απορρίπτει κάθε χρηματοδότηση από κόμματα και εταιρείες και ανακοινώνει ότι το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς χρήσης και αναμετάδοσης. Από τις 20:00 της Πέμπτης 10 Απριλίου θα διατίθεται χωρίς κανέναν περιορισμό σε όποιους το επιθυμούν, μέσω της διεύθυνσης fascism-inc.com.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία του “Φασισμός Α.Ε.” υπογράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου, τη δημοσιογραφική έρευνα ο Λεωνίδας Βατικιώτης και ο Αποστόλης Φωτιάδης, ενώ τη συνολική ευθύνη της παραγωγής έχει ο Θάνος Τσάντας. Η μουσική επιμέλεια είναι του Ερμή Γεωργιάδη και των Last Drive.

Στη Θεσσαλονίκη θα προβληθεί η ταινία σήμερα στα παρακάτω σημεία:

Κινηματογράφος «Αλέξανδρος» (Πέμπτη 10 Απριλίου στις 20:00 – Εθνικής Άμυνας 1, Θεσσαλονίκη)
Διοργάνωση: Κινηματογραφική Λέσχη ΕΡΤ3

Έξω από το κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ (Πέμπτη 10 Απριλίου στις 20:00)
Διοργάνωση: Αριστερή Ενότητα Θεσσαλονίκης και Ομάδα Νέων της Ανοιχτής Πόλης

Συνεταιριστικό βιβλιοπωλείο – καφέ «ΠΟΕΤΑ» (Πέμπτη 10 Απριλίου στις 20:30 – Αριστοτέλους 34, 54631, δίπλα στο ΕΚΘ)
Διοργάνωση: «Χωρίς Χρέος, Χωρίς Ευρώ»

Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη «Εκτός Γραμμής» Θεσσαλονίκης (Πέμπτη 10 Απριλίου στις 20:00 – Εγνατία 112, 54622, 1ος όροφος)

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Σχολείο για τη μάθηση και την ελευθερία» (Πέμπτη 10 Απριλίου στις 20:00 – Βασιλέως Γεωργίου και Μπιζανίου γωνία, περιοχή Ευζώνων)

Cafe Θερμαϊκός (Πέμπτη 10 Απριλίου στις 20:00 – Ακτής 61, Περαία, 57019, Θεσσαλονίκη)
Διοργάνωση: Αντιφασιστικό Μέτωπο Θερμαϊκού

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Πέμπτη 10 Απριλίου στις 20:00 – Γρασίδια Νομικής, απέναντι από τον χώρο του Σ.Φ. Νομικής)
Διοργάνωση: Κινηματογραφική Ομάδα του Συλλόγου Φοιτητών Νομικών ΑΠΘ

Δημοτικό Θέατρο Μεγάλης Παναγίας, Χαλκιδικής (Πέμπτη 10 Απριλίου στις 20:00)
Διοργάνωση: Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Στέκι Μπάρκο (Αρχαία αγορά) (Πέμπτη 10 Απριλίου στις 21:00 – Καραμπολά 7)
Διοργάνωση: antapocrisis.gr

Οίκημα Προοδευτικής (Πέμπτη 10 Απριλίου στις 20:00 – Σαρανταπόρου 35, Θεσσαλονίκη)
Διοργάνωση: ΔΚΚΦ Προοδευτική Θεσσαλονίκης (Δημικρατική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών)

Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας (Πέμπτη 10 Απριλίου στις 20:00)
Διοργάνωση: «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία- Αντικαπιταλιστική Αριστερά» και Δημοτική Κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονικη για την ανατροπή»

Πηγή: http://infowarproductions.com/fasismosae/
 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *