Λομπίστας της Monsanto λέει πως το RoundUp είναι ασφαλές ακόμα και για να το πιούμε. Μέχρι που του προσφέρουν ένα ποτήρι…

Βιβή Συργκάνη, enallaktikos.gr
“Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”, λέει η παροιμία, και ο συγκεκριμένος κύριος το αποδεικνύει περίτρανα. Ο λομπίστας της Monsanto Dr. Patrick Moore μιλάει σε τηλεοπτική εκπομπή του γαλλικού καναλιού Canal+ με την ιδιότητα του ειδικού σε θέματα περιβάλλοντος και ως εκπρόσωπος της οργάνωσης Ecosense Environmental.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Moore υποστηρίζει ότι το ζιζανιοκτόνο RoundUp της Monsanto δεν είναι επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν ευθύνεται για την εκτίναξη των ποσοστών εμφάνισης καρκίνου στην Αργεντινή.
Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε λίγες μέρες μετά την δημοσίευση έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που υποστηρίζει ότι η ουσία glyphosate, βασικό συστατικό του RoundUp, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.
Ο ένθερμος υποστηρικτής του RoundUp, μάλιστα, δήλωσε ότι το φυτοφάρμακο είναι

τόσο ασφαλές που μπορούμε ακόμα και να το πιούμε! Βέβαια, δεν είχε υπολογίσει ότι ο δημοσιογράφος της εκπομπής θα του έδινε ένα ποτήρι RoundUp για να αποδείξει τους ισχυρισμούς του…

Ο Moore,  μόλις ακούει την πρόταση του δημοσιογράφου, λέει: “Δεν είμαι χαζός”! Δείτε το απολαυστικό βίντεο που αποδεικνύει πόσο “ασφαλές” είναι το RoundUp για τον ανθρώπινο οργανισμό:

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *