Βιβλιοπαρουσίαση: «Μη Βίαιη Επικοινωνία. Η γλώσσα της καρδιάς» του Marshal Rosenberg

Θα μιλήσει ο μεταφραστής του βιβλίου Γιώργος Τσιτσιρίγκος, Εκπαιδευτής Επικοινωνίας

Παρασκευή 1η Απριλίου, 7.30 μμ (δεν είναι πλάκα!)
Στον κοινωνικό χώρο Οικόπολις
Πτολεμαίων 29α, 5ος όροφος
Οργάνωση: Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης

 

Η νέα χρονιά μας έφερε το πολυαναμενόμενο βιβλίο της Μη Βίαιης Επικοινωνίας στα ελληνικά. Πρόκειται για το βασικό βιβλίο του Marshall Rosenberg “Nonviolent Communication, A language of life”, το οποίο θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα βιβλία-ορόσημα για τη μετάβαση σε μια πιο ειρηνική και βιώσιμη ζωή.

H Μη Βίαιη Επικοινωνία (Nonviolent Communication) είναι μια διαδικασία που μας βοηθά να αντιληφθούμε, να εντοπίσουμε και να διαχειριστούμε τη βία που δεχόμαστε και ασκούμε καθημερινά, τόσο από και προς τους άλλους όσο και προς τον εαυτό μας. Ο σκοπός της είναι σταδιακά να μας απελευθερώσει συναισθηματικά, έτσι ώστε να μπορούμε να ζήσουμε πέρα από την ενοχή, τη ντροπή και το φόβο. Η διαδικασία αυτή εστιάζει στις βαθύτερες ανάγκες μας και τα συναισθήματα που βιώνουμε ανά πάσα στιγμή κι έτσι μας βοηθά να συνυπάρχουμε με τους άλλους με τρόπο που κάνει τη ζωή πιο όμορφη για όλους.

Ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος ασχολείται εντατικά με τη Μη Βίαιη Επικοινωνία τα τελευταία 5 χρόνια. Εδώ και 4 χρόνια συντονίζει εργαστήρια πάνω σε αυτή τη διαδικασία ενώ βρίσκεται σε διαδικασία επίσημης πιστοποίησης εκπαιδευτή από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (Center for Nonviolent Communication, CNVC)

Δείτε επίσης: https://www.facebook.com/events/991209844267603/

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *