2η πανελλαδική διαμαρτυρία για όλα τα ζώα

Με την 2η πανελλαδική διαμαρτυρία όλοι και όλες εμείς που συμμετέχουμε θέλουμε να εκφράσουμε την αντίρρησή μας στην εκμετάλλευση όλων των μορφών ζωής από τον άνθρωπο.

Εναντιωνόμαστε στην κακοποίηση και στη θανάτωση των ζώων στα εργαστήρια πειραμάτων, στα γουναράδικα, στις βιομηχανικές μονάδες κρέατος, στα σφαγεία, στους ζωολογικούς κήπους, στα δελφινάρια, στα τσίρκο, τους ιππόδρομους, στας καταστήματα πώλησης ζώων.

Αγωνιζόμαστε για μια ζωή απαλλαγμένη από προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν την εκμετάλλευση και την κακοποίηση συναισθανόμενων πλασμάτων. Διεκδικούμε μια ζωή με αλληλεγγύη προς κάθε συναισθανόμενο ον.

Προτείνουμε έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής που δεν θα βασίζεται στην βαναυσότητα και στην πρόκληση πόνου απέναντι στα μη ανθρώπινα ζώα.

Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και απαιτούμε άμεσες αλλαγές.

Στις 29 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι συμμετέχουμε στην 2η πανελλαδική διαμαρτυρία για όλα τα ζώα στο Μοναστηράκι στην Αθήνα ή στο Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου (νέα παραλία) στη Θεσσαλονίκη και γινόμαστε η φωνή όλων των ζώων.

Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας θα υπάρχουν ενημερωτικές ομιλίες από κτηνιάτρους, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων, δραστηριότητες για παιδιά, ενημέρωση για τον υφιστάμενο νόμο για τα ζώα, πορεία στην παραλία και ζωντανή μουσική.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ

γιατί πονάνε, όπως κι εμείς
γιατί αισθάνονται, όπως κι εμείς
γιατί σκέφτονται, όπως κι εμείς
γιατί μοιράζονται τον ίδιο πλανήτη με εμάς
γιατί τα ζώα έχουν δικαίωμα στη ζωή, την ευζωία και την ελευθερία.

 

Πρόγραμμα της Πανελλαδικής Διαμαρτυρίας για ΟΛΑ τα ζώα στην Θεσσαλονίκη

12:00 Προσέλευση

13:00 – 13:40 Ομιλία: «Υφιστάμενο νομικό καθεστώς για τα ζώα και νομικές συμβουλές» Βάσω Τάκη, Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος Π.Φ.Π.Ο.

13:40 – 14:20 Ομιλία: «Στείρωση: Αναγκαιότητα ή επέμβαση στη φύση των ζώων;» Χάρης Βερβερίδης, επίκουρος καθηγητής Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ.

14:20 – 15:00 Ομιλία: «Ολική Χορτοφαγία: Μύθοι και Πραγματικότητες» Κωνσταντίνος Κούτσικας, διαιτολόγος διατροφολόγος, M.Sc

15:00 – 16:00 Ομιλία: «Πειράματα σε ζώα και εναλλακτικές λύσεις» με τους Σταύρο Καραγεωργάκη, δρ Φιλοσοφίας,  Ξενοφώντα Μωραΐτη, κτηνίατρο, και Δήμητρα Πανίδου, μέλος της συλλογικότητας Vegan Thessaloniki

16:00 Πορεία διαμαρτυρίας στην παραλιακή ζώνη – Σπάμε τα κλουβιά

18:00 Ζωντανή Μουσική.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό στα σταντ των οργανώσεων και των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία ενώ από τις 12:00 έως τις 16:00 θα βρίσκονται σε εξέλιξη φιλοζωικές δραστηριότητες για τα παιδιά.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την διαμαρτυρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αθήνα: https://www.facebook.com/events/1408451049449993/

Θεσσαλονίκη: https://www.facebook.com/events/1543739379246973/

Για επικοινωνία e-mail: protestforallanimals@gmail.com

τηλ. 2310 222503

 

 Tην διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη στηρίζουν οι παρακάτω οργανώσεις:

  • Οικόπολις – μια παράλληλη πόλη
  • Ομάδα Vegan thessaloniki
  • «Νοιάζομαι» φιλοζωική οργάνωση Θεσσαλονίκης
  • Δράση για την Άγρια Ζωή
  • Φιλοζωικό Σωματείο «Ο Άργος»
  • Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης
  • Psychanimal
  • Π.Φ.Π.Ο. (Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία)
  • Γατοομάδα Θεσσαλονίκης

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *