Δωρεάν διανομή σπόρων από το “Πελίτι” στo ΒίοςCoop

Η ομάδα Θεσσαλονίκης από την εναλλακτική κοινότητα “Πελίτι” θα βρίσκεται στο συνεταιριστικό μη κερδοσκοπικό παντοπωλείο “Βίος Coop” (Κ. Καραμανλή 42 – Περιοχή Ευκλείδη) για να μοιράσει σε όσους ενδιαφέρονται σπόρους για την θερινή καλλιεργιτική περίοδο (ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια, φασόλια, καρπούζια, πεπόνια κλπ), την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 από τις 18:00 μέχρι τις 20:00  (ή μέχρι εξάντλησης των διαθέσιμων σπόρων).

Ο συνεταιρισμός “Βίος Coop” είναι κοινωνικά αλληλέγγυος με το “Πελίτι” και στηρίζει τις παραδοσιακές ποικιλίες ενάντια στην εισαγωγή των μεταλλαγμένων σπόρων και των πατεντών διεθνών εταιριών.

Το «Πελίτι» ξεκίνησε την άνοιξη του 1995 στο Δασωτό Κ. Νευροκοπίου Δράμας και αποτελεί μια δράση για τη συλλογή, διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Σήμερα το Πελίτι, εδρεύει στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας. Έχει 15 τοπικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα. Έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της γεωργικής βιοποικιλότητας της χώρας και έχει τιμηθεί γι’ αυτή του την προσφορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχει διασώσει πάνω από 2.000 παραδοσιακές ποικιλίες και τις έχει διανείμει σε περισσότερους από 150.000 καλλιεργητές.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *