Ακτιβιστική δράση της Ένωσης Πεζών για τις διαβάσεις στις Σαράντα Εκκλησιές το Σάββατο

Μία ξεχωριστή δράση για το σεβασμών των οδηγών στις διαβάσεις πεζών διοργανώνει η Ένωση για τα δικαιώματα των Πεζών στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, μέλη της Ένωσης θα βρεθούν στα πεζοδρόμια της οδού Γεωργίου Βιζυηνού στις 40 Εκκλησιές φορώντας ειδικά γιλέκα, κρατώντας πλακάτ και θα διασχίζουν το δρόμο χρησιμοποιώντας τις διαβάσεις, που δημιουργήθηκαν προκειμένου να παρέχουν ασφάλεια και προτεραιότητα έναντι των κινούμενων αυτοκινήτων.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης, σε μια ήσυχη γειτονιά με χαρακτήρα, όπως οι 40 Εκκλησιές, όπου εξαιτίας ενός κακού αστικού σχεδιασμού, δημιουργήθηκε δρόμος ταχείας διέλευσης προς τον Περιφεριακό», τονίζει ο Γρηγόρης Μαυράκης, μέλος και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Πεζών.

Tο πρόβλημα παρουσιάζεται στις διαγραμμισμένες διαβάσεις προτεραιότητας πεζών, στις οποίες δεν υπάρχει φανάρι, αλλά οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να τις σέβονται.

«Οι οδηγοί, όμως, προσπερνούν με ταχύτητα και η ασφάλεια των πεζών κρέμεται από ένα νήμα», αναφέρει ο κ. Μαυράκης και προσθέτει ότι από σήμερα τοποθετήθηκαν κορδέλες στις διαβάσεις όπου θα πραγματοποιηθεί η δράση, καθώς ένα ακόμη συνηθισμένο πρόβλημα είναι και η παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων στις διαβάσεις.

«Στόχος της δράσης είναι να υπενθυμίσουμε στους οδηγούς την υποχρέωσή τους να κινούνται συνεχώς αργά και με προσοχή και να είναι σε ετοιμότητα να σταματήσουν σε κάθε διάβαση πεζών που συναντούν», επισημαίνει ο κ. Μαυράκης.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *