Το Παραμύθι της Αλήθειας

“Το Παραμύθι της Αλήθειας” είναι μια μουσική πρόταση του φίλου μας Στέλιου Αβέστα που κρύβει ένα μεγάλο μουσικοτεχνικό και φωνητικό ενδιαφέρον και κυκλοφορεί σε CD από τον Μάιο του 2009. Στο εισαγωγικό σημείωμα του δίσκου διαβάζουμε:

“Το Παραμύθι της Αλήθειας” ξεκίνησε  το 2002 με αφορμή έναν διαγωνισμό στίχου, στον οποίο συμμετείχαμε και οι τρεις μας, ως οργανωτική και κριτική επιτροπή, στο Γυμνάσιο Σοχού όπου εργαζόμασταν εκείνη την περίοδο. Επιλέξαμε να βραβευθούν οι στίχοι του μαθητή Κώστα Τοπάλη με τίτλο «Η Σαντορίνη», που κατόπιν μελοποίησε ο Στέλιος Αβέστας και τους τραγούδησε ο Κώστας Γρηγοριάδης, με συνοδεία την ορχήστρα και τη χορωδία του Γυμνασίου.
Τότε, αποφασίσαμε να μην αφήσουμε εκείνη την αρχική σπίθα να σβήσει, και έτσι η Βίκη Στογιάννη έγραψε τους στίχους για άλλα 4 τραγούδια, ο Τάσος Τυρίμος για 2, και ο Στέλιος Αβέστας για 1, και ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε αυτά τα 8 κομμάτια σε μουσική επένδυση του Στέλιου Αβέστα.
Στην πορεία ιδρύσαμε τη χορωδία «Το Θάμβος», με υψίφωνους την Χρυσούλα Σταθοπούλου και τη Γιούλη Σεβρή, μεσόφωνους τη Βάσω Γιαννουλίδου και τη Ματίνα Νούτσου, τενόρους τον Στέλιο Αβέστα και τον Μανώλη Χατζημανώλη και βαθύφωνο τον Θάνο Αστεριάδη, η οποία συμμετείχε στην υλοποίηση αυτού του δίσκου. Ευχαριστούμε τον Μανώλη Χατζημανώλη, την Χρυσούλα Σταθοπούλου και τη χορωδία «Το Θάμβος», που συμμετείχαν με την καρδιά τους και τις ωραίες τους φωνές σε αυτό το CD.”

Στέλιος Αβέστας
Κώστας Γρηγοριάδης
Τάσος Τυρίμος

Το CD μπορείτε να το βρείτε στο http://www.ilp.gr

1 thought on “Το Παραμύθι της Αλήθειας”

  1. Pingback: “Έφυγε” ο Στέλιος Αβέστας! | Οικολογία Αλληλεγγύη

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *