«Φτιάχνουμε τους καιρούς μας, αλλάζουμε τις πολιτικές»

Με πολλά πολιτικά μηνύματα και ελπιδοφόρες προοπτικές ξεκινούν την καμπάνια τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Υποψήφιος στην ευρωλίστα τους και ο Νότης Μαυρουδής

Η εκλογή Ελλήνων Πράσινων ευρωβουλευτών είναι μια πολύ ρεαλιστική προοπτική για τους Οικολόγους Πράσινους, που έκοψαν την πίτα τους σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο κατάμεστο σινέ Ολύμπιον, σε μια πολιτική εκδήλωση, με ατμόσφαιρα γλεντιού, μουσικής με χάλκινα όργανα και βιολογικό κρασί.
Την ένταξή του στους Οικολόγους Πράσινους και τη συμμετοχή του στην ευρωλίστα ανακοίνωσε και ο συνθέτης κιθαριστής Νότης Μαυρουδής, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η επικαιρότητα του οικολογικού μηνύματος αλλά και η αναζήτηση ενός άλλου πολιτισμού.
Μηνύματα θετικά έστειλαν από την πλευρά τους και τα πολιτικά πρόσωπα που παραβρέθηκαν και μίλησαν στην εκδήλωση, όπως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Μαγκριώτης και Εύα Καϊλή αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Μπουτάρη Ανδρέας Κουράκης.
Στην Ημερίδα για τις προστατευόμενες περιοχές που είχε προηγηθεί είχαν παραβρεθεί, μίλησαν και απηύθυναν θετικά μηνύματα και ευχές για τις ευρωεκλογές και τα στελέχη της παράταξης Ψωμιάδη Γιάννης Μπίκος, πρώην αντινομάρχης και Πόπη Καλαϊτζή, έπαρχος Λαγκαδά.
Στην εκδήλωση μίλησαν οι:
Μιχάλης Τρεμόπουλος, επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων, νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης
Μαρία Βασιλάκου, δεύτερη στο ευρωψηφοδέλτιο, αντιπρόεδρος των Αυστριακών Πράσινων
Νίκος Χρυσόγελος, τρίτος στο ευρωψηφοδέλτιο, μέλος της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων και συντονιστής της καμπάνιας

«Με τη συνεπή τοπική μας δράση στη Θεσσαλονίκη, όπου εκλέγομαι επί μια δεκαετία, φτάνοντας αυτόνομα το 4,6% και εκλέγοντας δύο νομαρχιακούς συμβούλους, αποδείξαμε πανελλαδικά ότι η οικολογία μπορεί να σταθεί αξιόπιστη προγραμματικά, φερέγγυα οργανωτικά και αυτόνομη πολιτικά», τόνισε ο Μ. Τρεμόπουλος. «Συνδυάζουμε τις αγωνιστικές εμπειρίες και τις ιδεολογικές κατακτήσεις του κινήματος της ανθρώπινης χειραφέτησης, με την αμφισβήτηση των ίδιων των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών, πολιτισμικών αιτίων της σύγχρονης κρίσης. Φτιάχνουμε τους καιρούς μας κι αλλάζουμε τις πολιτικές, επιβάλλοντας άλλες προτεραιότητες στην πολιτική ατζέντα», κατέληξε.
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι, μια σαφής ευρωπαϊκή δύναμη, πέτυχαν να αποκτήσουν ευρύτερη ακτινοβολία και να καθιερωθούν ως πολιτικός φορέας, με πανελλαδική δικτύωση, με στελέχη δραστήρια στην κοινωνία των πολιτών και συγκροτημένες θέσεις για όλα τα ζητήματα», σημείωσε ο Ν. Χρυσόγελος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα είναι στην επόμενη Ευρωβουλή και τη Βουλή.
«Σήμερα προσφέρεται ένα ευρύ πεδίο παρεμβάσεων και συμμετοχής στις εξελίξεις, συχνά απέναντι στις κυβερνήσεις και διαμορφώνοντας θεματικές πλειοψηφίες για μια σειρά «πράσινα» αιτήματα και αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις εδώ και τώρα», είπε και η Μ. Βασιλάκου, που φέρνει και την εμπειρία και των Αυστριακών Πράσινων, που είχαν πιάσει 17,5% στις προηγούμενες ευρωεκλογές. «Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν στο ελληνικό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, κατέληξε».

1 thought on “«Φτιάχνουμε τους καιρούς μας, αλλάζουμε τις πολιτικές»”

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *