Πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέση νοσηλευτή/-τριας στο Κέντρο Ημέρας Προσφύγων Αλκυόνη

Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης αναζητά ένα/μια (1) νοσηλευτή/τρια, για  το Κέντρο Ημέρας Προσφύγων «Αλκυόνη».

Γενική περιγραφή:

Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, η παλαιότερη εν ζωή ελληνική οικολογική οργάνωση, με δράσεις από το 1982 που σφράγισαν τη ζωή της πόλης, σε ζητήματα περιβάλλοντος, ποιότητας ζωής, δικαιωμάτων, σεβασμού της διαφορετικότητας, ειρήνης, αλληλεγγύης, έχει συμβάλει στη δημιουργία του κοινωνικού χώρου «Οικόπολις», που έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στον τομέα της συμπαράστασης στους πρόσφυγες του πολέμου.

Σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του έργου αυτού και ως έμπρακτη έκφραση της κοινωνικής ευαισθησίας, έχει δημιουργήσει το Κέντρο Ημέρας Προσφύγων ‘Αλκυόνη’, που περιλαμβάνει σε επίπεδο καθημερινότητας μέσα στην πόλη, παροχή βασικών αναγκών, ψυχοκοινωνική στήριξη, καθώς και διασύνδεση με άλλους φορείς δημόσιους και μη για υπηρεσίες που δεν παρέχει.

Για τη δράση αυτή, αναζητά ένα/μια (1) νοσηλευτή/εύτρια, που θα συμβάλλει στη στήριξη των προσφύγων, για την υλοποίηση του στόχου της έμπρακτης αλληλεγγύης, μέσα από το πνεύμα των διεθνών ανθρωπιστικών αρχών. Η σύμβαση είναι μερικής απασχόλησης 25 ωρών εβδομαδιαίως ( 5 ώρες ημερησίως) και ορισμένου χρόνου έως 31/08/19.

 

Ενδεικτική περιγραφή θέσης:

  • Εκτελεί νοσηλευτικές πράξεις και μεριμνά για τη διασύνδεση με συνεργαζόμενους φορείς ή δομές υγείας. Παρέχει πρώτες βοήθειες όπου χρειαστεί. Συνδράμει την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Ημέρας. Συμμετάσχει σε δράσεις για την προσέλκυση εθελοντών και τη διασύνδεση με την κοινότητα καθώς και συναντήσεις εκπαίδευσης του προσωπικού και εθελοντών.

 

Απαιτούμενα προσόντα:

  • Πτυχίο ΤΕΙ
  • Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος νοσηλευτή/εύτριας
  • Άριστη γνώση ελληνικής και καλή γνώση αγγλικής γλώσσας, προφορικά και γραπτά
  • Καλή γνώση χειρισμού προγραμμάτων Microsoft Office
  • Δεξιότητες επικοινωνίας και ομαδικό πνεύμα
  • Δυνατότητα παρέμβασης σε περίπτωση κρίσης
  • Ευελιξία και ικανότητα εργασίας υπό συνθήκες πίεσης.

 

Επιθυμητά Προσόντα:

  • Η προηγούμενη εθελοντική κοινωνική προσφορά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να απευθυνθούν στο τηλέφωνο (2315) 530644

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, συνοδευμένο από επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@daycenter-emt.gr.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *