Μαγειρεύουμε… ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στην Ανοικτή Κουζίνα

Colors-Open-Kitchen-002Συνάντηση εθελοντών/εθελοντριών της Ανοικτής Κουζίνας, 

Τετάρτη 27/1, στις 7.30μμ,

στο Οικόπολις, Πτολεμαίων 29α

Από τις 15 Δεκέμβρη άρχισε να λειτουργεί στην Ειδομένη η Ανοικτή Κουζίνα Colors. Όλο αυτό το διάστημα, μαγειρεύονται καθημερινά μέχρι 2.000 μερίδες φαγητού για τους πρόσφυγες που περνάνε από τα σύνορα.

Καταφέραμε έτσι να προσφέρουμε ζεστό, μαγειρεμένο φαγητό, στο σύνολο σχεδόν των ανθρώπων αυτών που συνεχίζουν ένα ταξίδι γεμάτο αντιξοότητες και κινδύνους, ένα ταξίδι, όμως, ελπίδας και προσδοκίας για μια καινούρια ζωή.

Η λειτουργία της κουζίνας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την διαρκή και την πολυάριθμη  παρουσία και συνεισφορά των εθελοντών/τριών και των αλληλέγγυων ομάδων που στηρίζουν καθημερινά με πολλούς τρόπους την Ανοικτή Κουζίνα στην Ειδομένη και την αποθήκη της στη Θεσσαλονίκη. Όσοι και όσες βοηθάνε στην κουζίνα συχνά έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Την Τετάρτη 27/1, στις 7.30μμ, στο Οικόπολις, Πτολεμαίων 29α, οι εθελοντές και οι εθελόντριες της Κουζίνας, συναντιόμαστε εκτός της κουζίνας, γνωριζόμαστε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς από αυτούς της Ειδομένης, κάνουμε απολογισμό του προηγούμενου διαστήματος, συγκεντρώνουμε τις προτάσεις και τις ιδέες και σχεδιάζουμε όλοι και όλες μαζί τη συνέχεια όπως εμείς γνωρίζουμε… μαγειρεύοντας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.

* Η λέσχη αρχιμαγείρων θα ετοιμάσει για τη συνάντηση ζεστή σούπα και άλλα εδέσματα.

 

Δημιουργική Κυψέλη Προσφύγων ΝΑΟΜΙ

Λέσχη Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης

ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, μια παράλληλη πόλη

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *