ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΔΟΜΗΣΗ – ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου στις 8μ.μ. στη Φιλίππου 51 η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων  Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του θεσμού “Oικοτετάρτες” διοργανώνει συζήτηση με θέμα την

«Οικολογική Δόμηση – Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική»

με τους  

Χρήστο Λαζαρίδη, Μηχανολόγο Μηχανικό (Dipl. In. CEO & Consultant Engineer) και

Ξενοφώντα Ζήση, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, Ειδικό σε θέματα Εναλλ. Μορφών Ενέργειας.

Κτίρια με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

Η βιομηχανική επανάσταση κατάφερε μέσα σε 200 χρόνια μεταξύ των άλλων να κάνει ένα αυτοκίνητο να παράγεται σε λιγότερο από 10 ώρες και να καταναλώνει μάλιστα μόνο ένα λίτρο καύσιμου ανά 100 km.

Εάν τώρα δούμε το τι έγινε σε αυτό το διάστημα με την κατοικία και εν γένει την δόμηση κτιρίων στον ανεπτυγμένο κόσμο , διαπιστώνουμε ότι στον τομέα αυτό η υπάρχουσα αποδοτική  τεχνογνωσία εγκαταλείφθηκε ή αυτή που αναπτύχθηκε ακόμη περισσότερο παραμένει για πολλούς και διαφόρους λόγους σε αναμονή για καλύτερους καιρούς (…). Φαίνεται ότι καλύτεροι (ή χειρότεροι) καιροί από τώρα που η παραγωγή CO2 δεν έχει πλέον όρια και το κόστος θέρμανσης – δροσισμού των κτιρίων καλπάζει,  δεν υπάρχει.

Τι λυπηρό να έχεις έτοιμη, γνωστή, αποδοτική, απλή, φθηνή και εφαρμόσιμη τεχνογνωσία και να μην την χρησιμοποιείς !   Πόσο εύκολα μπορεί ένα σπίτι να καταναλώνει λιγότερο από 3,5 λίτρα πετρέλαιο ανά τετραγωνικό μέτρο και έτος και ταυτόχρονα να φροντίζει για την σωματική και ψυχική υγεία των ενοίκων του ;

Για τα παραπάνω θέματα θα θέλαμε να μιλήσουμε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 20.00 στα Γραφεία της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, Φιλίππου 51. 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *