Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, καθώς και των Κοινοτικών Συμβούλων, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη. Θρησκευτικό όρκο, ο οποίος όπως οριζόταν στην εγκύκλιο Ραγκούση έγινε μετά τον πολιτικό και τον εκφώνησε ο Γ. Μπουτάρης, έδωσαν οι Κ. Γκιουλέκας, Στ. Παπαθεμελής και Αρμ. Στεργίου.

Σε σύντομη ομιλία του ο κ. Μπουτάρης τόνισε:
«Με ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη συναίσθηση ευθύνης ορκίζεται σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την πρώτη Δημοτική Αρχή της πόλης στην καινούργια εποχή που ανοίγει με τον Καλλικράτη στην τοπική αυτοδιοίκηση, την πρώτη Δημοτική Αρχή που ορκίζεται στο νέο Δημαρχείο της πόλης και σ΄ αυτήν εδώ την αίθουσα. (….) η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη, αλλά η απάντηση η δική μας είναι: πλήρης αξιοποίηση της δημιουργικότητας του κάθε πολίτη για την επίλυση των προβλημάτων χωρίς μεγαλεπήβολα σχέδια και φαραωνικά έργα, λειτουργώντας με την απλή καθημερινή λογική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εθελοντική δουλειά, συμμετοχή στα κοινά, διάλογο και συναίνεση. (…) Ευχαριστούμε για το έργο τους τον απερχόμενο Δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο με όλους τους Συμβούλους του και τον Πρόεδρό του, Σωτήρη Καπετανόπουλο, που ολοκλήρωσαν έναν κύκλο μακράς θητείας στην Διοίκηση του Δήμου».

Μετά την τελετή ο Χρήστος Μάτης έκανε την πρώτη του δήλωση ως δημοτικός σύμβουλος “Τη Θεσσαλονίκη διαχειρίστηκε επί ένα τέταρτο του αιώνα, μία συγκεκριμένη πολιτική η οποία δημιούργησε πολιτικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Την 1η Ιανουαρίου η πόλη μπαίνει σε μία νέα εποχή, Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις οι πολίτες να διαπιστώσουν την αλλαγή στη ζωή και την καθημερινότητα τους γιατί αλλιώς η αλλαγή που περιμένουμε θα έχει αποτύχει. Η Θεσσαλονίκη χρείάζεται πράσινες λύσεις”.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *