Διαμαρτυρία περιοίκων για λειτουργία καντίνας στην πλ. Τσιρογιάννη

Kantina4Από τις αρχές καλοκαιριού έχει εγκατασταθεί μόνιμα απέναντι από τον Λευκό πύργο στην πλατεία  Στρατηγού  Τσιρογιάννη η σταθερή καντίνα με αριθμό κυκλοφορίας ΝΗΗ 8170. Η καντίνα λειτουργεί μόνο όταν έχει καλό καιρό και δουλειά, τις άλλες ημέρες μένει μόνιμα σταθμευμένη σταθερά στο σημείο συμπληρώνοντας ένα μοναδικό τοπίο. Λευκός Πύργος, Θέατρο, το πάρκο της πλατείας   και στο μέσο η πανέμορφη καντίνα.

Δεν ξέρουμε πώς να το σχολιάσουμε ούτε μπορούμε να καταλάβουμε πως βρέθηκε εκεί σταθερά η καντίνα.

Οι κύριοι της καντίνας, η οποία λέγεται ότι ανήκει σε παρακείμενο κατάστημα φίλα προσκείμενο στις εκάστοτε δημοτικές αρχές-υπηρεσίες, έχουν στην καντίνα ψησταριά με το μπουρί της, και αν έχουν παραγγελίες στήνουν και εξωτερική ψησταριά με κάρβουνα για να τις προλάβουν. Αν το αεράκι είναι ευνοϊκό όλα τα αρώματα έρχονται στις οικοδομές μας.

Kantina3Ποιος πήρε την απόφαση και με ποια κριτήρια στήθηκε σταθερή καντίνα στον ομφαλό της Θεσσαλονίκης; Τι άλλο θα δούμε στην πλατεία; Ρωτήσατε τους κατοίκους της Πλατείας; Ρωτήσατε τους δημότες της πόλης, ρωτήσατε τους τουρίστες που επισκέπτονται το σημείο καθημερινά;

Έγιναν διάφορες προσπάθειες προς τον Δήμο με τηλέφωνα αλλά δεν άλλαξε κάτι, η καντίνα παραμένει. Για αυτό σας ενημερώνουμε με αυτή την επιστολή και σας παρακαλούμε να ελέγξετε και να αναθεωρήσετε οποιαδήποτε απόφαση ή έγκριση,  είναι κάτι κακόγουστο που ασχημαίνει την πόλη μας και την πλατεία και μας επιβαρύνει με βρωμιά, σκουπίδια, οσμές.

Η πλατεία ανήκει σε όλους και θα πρέπει να την προσέχουμε όλοι μας.

 Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά και ευτυχισμένο το 2015.

Οι κάτοικοι της πλατείας της Στρατηγού Τσιρογιάννη

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *