Skip to content

Άνοιξε το πρώτο συνεταιριστικό μη κερδοσκοπικό παντοπωλείο του Βίος Coop!

2013 Δεκέμβριος 13
by seas

Στην οδό Κ. Καραμανλή 42, πολύ κοντά στο Παπάφειο και τον ΕΥΚΛΕΙΔΗ, διαμορφώθηκε με πολύ μεράκι, επαγγελματισμό και εθελοντισμό το 1ο Παντοπωλείο του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης “Βίος Coop. Ένα πολύ ζεστό χώρο που φιλοξενεί κυρίως Ελληνικά και Συνεταιριστικά προϊόντα, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την περιοχή μας και παράγονται με τρόπους που δεν επιβαρύνουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Είναι ανοιχτό όλες τις ώρες των παντοπωλείων, με προσωπικό που είναι ειδικά εκπαιδευμένα μέλη του συνεταιρισμού, στη διάθεσή σας για εξυπηρέτηση και πληροφορίες. Στα ράφια του θα βρείτε όλα σχεδόν τα είδη που χρειάζεται ένα σπίτι, ένα πλήρες “καλάθι”!

 

Προϊόντα υψηλής ποιότητας και χαμηλής τιμής

Τα προϊόντα που θα βρείτε στο Παντοπωλείο αυτό, είναι εγγυημένης ποιότητας, αφού προηγήθηκε και συνεχίζεται καθημερινά εξονυχιστικός έλεγχος ώστε να μην περιέχουν απαγορευμένα χημικά πρόσθετα, μικροβιολογικό φορτίο, μεταλλαγμένα, ακατάλληλες και μη ασφαλείς ουσίες και άλλα επιβαρυντικά για την υγεία μας και το περιβάλλον συστατικά.

Για να είναι εφικτές τιμές χαμηλές για τους καταναλωτές και δίκαιες για τους παραγωγούς, αποφεύγονται όσο είναι δυνατό οι χονδρεμπόροι και οι μεσάζοντες. Υπάρχει συνεργαζόμασία με την «Ελληνική Διατροφή Coop» (συνεταιριστική εταιρεία που συγκρότησαν συνεταιρισμοί αγροτών και παντοπωλών απ’ όλη την Ελλάδα), για τον εφοδιασμό με προϊόντα που παράγονται από  αγροτικούς συνεταιρισμούς και μικρές παραγωγικές μονάδες, παρέχοντας στα ράφια του “Bίος Coop” χώρο για όσο το δυνατό πιο τοπικούς και ποιοτικούς παραγωγούς. Έτσι δημιουργείται το περιθώριο για χαμηλότερες τιμές, μια πιο δίκαιη κατανομή ανάμεσα στους καταναλωτές και τους παραγωγούς και μια πιο φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του κύκλου παραγωγής-διανομής-κατανάλωσης.

 

Καλύπτουμε τις ανάγκες των καταναλωτών –  Μη κερδοσκοπική λειτουργία!

Η συνεχής πτώση των εισοδημάτων σε συνδυασμό με τη συνεχή άνοδο των τιμών βασικών προϊόντων και με την αμφιβολία για την ποιότητά τους να μεγαλώνει όλο και περισσότερο (ένεκα ασύδοτης κερδοσκοπίας), βεβαιώνει ότι το Παντοπωλείο του “Bίος Coop” είναι ένα εξαιρετικά αναγκαίο, επίκαιρο και πρώτης προτεραιότητας εγχείρημα, που αξίζει να στηρίξουμε.

Στόχος του “Bίος Coop” δεν είναι η κερδοσκοπία και ο πλουτισμός των μελών του, αλλά η κάλυψη των βασικών διατροφικών αναγκών των μελών και των πελατών του σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Οι τιμές είναι ίδιες για όλους, μέλη και μη, ενώ τα όποια πλεονάσματα στο τέλος κάθε χρήσης θα επιστρέφονται στα μέλη και την τοπική κοινωνία, όπως προβλέπει το Καταστατικό του “Bίος Coop”, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Το μεγαλύτερο μέρος των πλεονασμάτων θα παραμένει, σε ατομικούς λογαριασμούς των μελών, μέσα στον συνεταιρισμό,  για να αναπτύσσει και να διευρύνει τις δραστηριότητές του.

 

Ενισχύουμε την αγοραστική μας δύναμη. Εξασφαλίζουμε προϊόντα “από το χωράφι στο ράφι”, υψηλής ποιότητας σε χαμηλές και δίκαιες τιμές. Δεν κερδοσκοπούμε. Επιστρέφουμε τα όποια πλεονάσματα σ’ αυτούς που τα έχουν παράγει.

 

Ο “Bίος Coop” είναι ανοιχτός σε όποιον/α θέλει να γίνει μέλος, χωρίς να αποκλείει κανένα/μια. Για να εγγραφείτε μέλος στον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Θεσσαλονίκης “Bίος Coop” θα πρέπει:

  1. Να αποδεχθείτε το Καταστατικό
  2. Να συμπληρώσετε το έντυπο συμμετοχής/εγγραφής με τα απαιτούμενα στοιχεία
  3. Να καταβάλλετε εφάπαξ το ποσό της μερίδας μέλους του Συνεταιρισμού, που είναι 150,00 €.

 

Όλοι μαζί μπορούμε!

Επισκεφτείτε το 1ο Κατάστημά του “Bίος Coop” για να διαπιστώσετε από κοντά την εφαρμογή όσων υποστηρίζει. Πάρτε και μόνοι σας “γεύση” από τα τρόφιμα που υπάρχουν στα ράφια. Χρειάζεται η γνώμη σας, οι συμβουλές και οι ιδέες σας, μια και επιδιώκονται οι  καλύτερες επιλογές στα πλαίσια των στόχων του “Bίος Coop”. Ρωτήστε, ενημερωθείτε, ψωνίστε, δοκιμάστε και αν συμφωνείτε ελάτε να ενώστε τις μικρές σας δυνάμεις για να αρχίσουμε να αλλάζουμε τη σημερινή κατάσταση όπου λίγοι κερδοσκοπούν ασύστολα ξεζουμίζοντας καταναλωτές και παραγωγούς, ενώ καταστρέφουν την υγεία μας και τον πλανήτη.

Ο “Bίος Coop” μας καλεί να συνεργαστούμε σε ένα περιβάλλον όπου λειτουργεί η Άμεση Δημοκρατία με στόχο την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία.

 

Εγγραφείτε στον “βιος coop”. Ελάτε μαζί να πάρουμε την τροφή μας στα δικά μας χέρια!

 

Πληροφορίες και Επικοινωνία

Ιστότοπος: www.bioscoop.gr

Ηλεκτρονική διεύθυνση: coopbios@gmail.com

Σελίδα στο Facebook: Bios Coop Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Θεσσαλονίκης

Τηλ. :   2310 811918

 

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS