Skip to content

Νέες τεχνικές στην ξηρική καλλιέργεια και έλεγχος των παρασίτων

2015 Σεπτέμβριος 29
by seas

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΜΟΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ομιλητής: Enzo Nastati

nastatiΠέμπτη 1η έως Κυριακή 4 Οκτωβρίου 9:00 έως 13:30 και 16:00 έως 19:30

στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, οδός Σελεύκου 13 και Αριστοφάνους
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου ώρα 16:00 έως Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

(παράκληση: η προσέλευση στην αίθουσα το αργότερο 10 λεπτά πριν την έναρξη, με 5 λεπτά σε σιωπή)

Η εισφορά για την συμμετοχή είναι 100 € το άτομο για τις 4,5 μέρες λαμβάνοντας υπ’όψιν την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση και την μη κερδοσκοπική αποστολή του ομιλητή. Υπενθυμίζουμε ότι κανείς δεν θα αποκλειστεί για οικονομικούς λόγους.

Στα πλαίσια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν καινοτόμες δράσεις και προτάσεις που ερευνά το EUREKA και εφαρμόζονται από το ARCA DELLA VITA και NUOVA TERRA στην Ιταλία και σε άλλες χώρες και η πρωτοβουλία για διεθνές συνεταιριστικό δίκτυο NUOVE TERRE (ΝΕΕΣ ΓΑΙΕΣ) για την ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων στις αγροτικές εκτάσεις, φιλικές στο περιβάλλον, δομώντας ένα δίκτυο υποστήριξης σε οικονομικό, εμπορικό, επιμορφωτικό επίπεδο, προσδοκώντας να

επηρεάζει και το πολιτικό σκηνικό σε αγροτικά ζητήματα, με έμφαση στη βιώσιμη χρήση γης, την ισορροπημένη σχέση ανθρώπου-φύσης, με σεβασμό στο τοπίο και τα οικοσυστήματα.

Πρόγραμμα θεματολογίας:

 • Ουράνιες δυνάμεις, χθόνιες και ενδιάμεσες στη ζωή του φυτού
 • Η διαμόρφωση της ύλης και της μορφής στο φυτό
 • Τα φυσικά «εργαλεία» που χρησιμοποιεί η Ζωή για να εκδηλωθεί στο φυτό
 • Πώς να αναπτύξουμε τη ροή της ζωής στην περίπτωση της άνυδρης γεωργίας
 • Τα πνευματικά αίτια της ξηρασίας και της ερήμου
 • Η δημιουργία ενεργειακών «μονάδων» για εξισορρόπηση στο ξηρό περιβάλλον
 • Οι ομοιοδυναμικές επεμβάσεις για την προσαρμογή του φυτού στο ξηρό περιβάλλον
 • Η βελτίωση της ικανότητας διαβροχής του νερού για τη μείωση της χρήσης του
 • Πώς να εξοικονομήσετε χρήματα για λίπασμα βελτιώνοντας το αποτέλεσμα
 • Νέος τρόπος κλαδέματος για την συλλογή των συμπαντικών δυνάμεων
 • Νέες θεραπευτικές πνευματικές επεμβάσεις για τα φυτά
 • Η Γεωργία της αγάπης: πώς να θέσουμε σε κίνηση τις ζωτικές διεργασίες με την δύναμη της καρδιάς.

Ομιλητής, Enzo Nastati: Για πάνω από 35 χρόνια ερευνητής, εφαρμόζει και διαδίδει την φιλοσοφία του στον τομέα της οικο-συμβατικής γεωργίας και της ανθρωποσοφικής επιστήμης του πνεύματος. Ιδρυτής του συλλόγου «Arca della Vita» (Κιβωτός της Ζωής) και του ερευνητικού Ινστιτούτου EUREKA, στα πλαίσια του οποίου γεννήθηκε η ομοιοδυναμική μέθοδος στον τομέα της γεωργίας. Ιδρυτής του συλλόγου «η Κιβωτός της Ζωής» (Arca della Vita). Εμπνευστής και πρωτεργάτης της δημιουργίας του «Ecocentro La Nuova Terra» (Οικοκέντρο Η Νέα Γη) στο Codroipo (UDINE) στη Βόρεια Ιταλία (μια αυτάρκης οικο-κοινότητα, σύμφωνα με τις αρχές της πνευματικής επιστήμης).Εχει εμπειρία άνυδρης γεωργίας στην Ισπανία, Ελλάδα, Περού και Αργεντινή.

Δήλωση συμμετοχής και πληροφορίες: Μπορούν να συμμετέχουν όλα τα μέλη του συλλόγου «Arca della Vita» και όσοι εγγραφούν κατά την προσέλευση. Για εξασφάλιση θέσης δεν χρειάζεται προκαταβολή, τηλεφωνήστε στο κινητό 6932722829 (Καλλιόπη Γιαβρούμη) ή στείλτε e-mail στο kalleski@yahoo.com με τη αίτηση συμμετοχής σας, το συντομότερο δυνατόν, για να να φροντίσουμε για την επάρκεια του χώρου. Θυμίζουμε ότι εκτός από την κάλυψη των εξόδων της διοργάνωσης, οι συνδρομές θα διατεθούν για την ολοκλήρωση των κτιρίων από ξύλο-άχυρο-μαλλί στην οικο-κοινότητα «La Nuova Terra».

Διαμονή: Για την διευκόλυνση όσων έρχεσθε από μακριά και θέλετε να φιλοξενηθείτε ή όσοι θέλετε να φιλοξενήσετε, παρακαλείστε να το δηλώσετε.

Διατροφή: Πρέπει ο καθένας να φροντίσει μόνος του για το μεσημεριανό γεύμα, ώστε να είναι ελαφρύ, είτε το φέρει μαζί του ή το προμηθευτεί από την περιοχή. Είναι ευπρόσδεκτα φρούτα, κουλουράκια ή χυμοί να τα μοιραστούμε και να συμπληρώσουν ότι προσφέρουμε στα διαλείμματα.

Πρόσβαση: Αν ερχόμαστε από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική από την περιφερειακή οδό, βγαίνουμε από τον κόμβο 11, μετά το τούνελ δεξιά, μέσω της Δημ. Φωκά στην Τζων Κέννεντυ (που είναι κάθετη στην Περιφερειακή) και η οποία γίνεται Προφήτη Ηλία στη συνέχεια. Στο 3ο φανάρι μετά την περιφερειακή στρίβουμε αριστερά στην Εγνατία και συνεχίζουμε μέχρι να στρίψουμε στην Σελεύκου, 7ος δρόμος δεξιά.
Αν ερχόμαστε με το λεωφορείο Νο 11 ή Νο 118 για Πυλαία, κατεβαίνουμε στην στάση Πέρδικα, συνεχίζουμε επί της Εγνατίας, στρίβουμε στον 3ο δρόμο δεξιά (μετά περίπου 120 μέτρα) στην Σελεύκου στον αρ. 13 γωνία με Αριστοφάνους.

Ο χώρος στον οποίο θα διεξαχθεί το σεμινάριο είναι ιδιωτικός, προσφέρεται με πολύ αγάπη αφιλοκερδώς και ανήκει στον γεωπόνο, ομοιοδυναμικό καλλιεργητή και λειτουργό πώλησης βιολογικών προϊόντων κ. Στέφανο Κακαμούκα «περί φύσεως και διατροφής», τηλ. 2310 948498).

Διοργάνωση

 

eureka terra nuova arca della vita
UREKA Η Νέα Γη Η ΚΙΒΩΤΟΣ της ΖΩΗΣ
Έρευνα και Λύσεις Ολιστικές

Αγρόκτημα πειραματικό καιπαραγωγικό

στην Ιταλία με την μέθοδο της Βιολογικής Ομοιοδυναμικής

 

EUREKA, La Nuova Terra, Arca della Vita

Καλλιόπη Γιαβρούμη 6932722829

No comments yet

Leave a Reply

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS