Πυρκαγιά στο Σέιχ Σου (νεώτερο)

Ανατριχιαστικές μνήμες του 1997 ξαναγίνονται πραγματικότητα στη Θεσσαλονίκη με πυρκαγιά που πριν από λίγο άναψε στο περιαστικό δάσος του Σειχ Σου.

Η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στις παρυφές της πόλης και η μυρωδιά από καμμένο έχει φτάσει σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος του Τιτάν Δυτικά από την Διαγόρα Ανατολικά

Ισχυρή δύναμη πυροσβεστών και πολλά πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο για να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Ήδη στην πόλη υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο και γίνεται έκκληση για την ελάττωση των μετακινήσεων των ΙΧ.

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης ενημερωθήκαμε ότι οι ομάδες εθελοντών και όσοι θέλουν να βοηθήσουν στην κατάσβεση θα πρέπει να κατευθυνθούν στο φυλάκιο πάνω από τον Ζωολογικό Κήπο Θεσσαλονίκης ώστε να αξιοποιηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και να δράσουν οργανωμένα.

Υπενθυμίζουμε σε όσους θέλουν να βοηθήσουν:

  • Να είναι εφοδιασμένοι με ένα παγούρι νερό, καπέλο και μια πετσέτα, να φορούν μποτάκια για βουνό και να έχουν μαζί τους αν μπορούν κάποιο εργαλείο όπως φτυάρι, τσάπα.
  • Να μη μετακινούνται ο καθένας με το όχημά του αλλά να μαζευόμαστε σε ομάδες  σε σημεία της πόλης και ένα όχημα θα ανεβάζει τους εθελοντές στο σημείο συγκέντρωσης και θα φεύγει για να πάρει άλλους.

Περισσότερες πληροφορίες στο κέντρο της Πυροσβεστικής στο 199

3 thoughts on “Πυρκαγιά στο Σέιχ Σου (νεώτερο)”

  1. Ήδη πετούν 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα τα οποία κάνουν συνεχώς ρίψεις και η φωτιά στο κομμάτι κάτω από τον περιφερειακό και προς την πόλη έχει σβήσει. Υπάρχει όμως άλλο μέτωπο προς το Φιλίππειο

  2. Πριν από λίγο δόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της περιφερειακής οδού και η ΕΤ-3 μεταδίδει το θέμα “ζωντανά”.

  3. Η πυρκαγιά πια είναι υπο έλεγχο και έχει αρχίσει το σβήσιμο των εστιών. Το θέμα είναι ότι οι άνεμοι δυναμώνουν και χρειάζεται επιφυλακή μέχρι να σβήσουν όλες οι εστίες.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *