«Όμορφα Σάββατα» στο «Οικόπολις»

της Βαγγελιώς Χρηστίδου

Το ξέρουμε από τις Γιορτές Αλληλεγγύης και τις πρόσφατες σχετικά Γιορτές Ελεύθερης Γης. Το «Οικόπολις», όμως, αυτός ο όμορφα αυτοδιαχειριζόμενος χώρος στον 5ο όροφο μιας από τις πολυκατοικίες της οδού Πτολεμαίων, μεταξύ Αντιγονιδών και Φιλίππου, από τα μέσα του Φλεβάρη ανοίγει και για έναν ακόμη λόγο, πολύ πιο διαφορετικό και δημιουργικό αυτή τη φορά. Δύο Σάββατο το μήνα, σε απογευματινές ώρες, παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών, θα μπορούν να συναντιούνται εκεί και μέσω μιας πρωτοβουλίας που στηρίζει το Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης «Σχολείο Παιχνιδιού», να ενταχθούν σε ένα … πρωτοεμφανιζόμενο εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού.

Ένας ενιαίος χώρος, μια μικρή αλλά πλήρης κουζίνα, καναπέδες και στρωσίδια, ένα όμορφο μπαλκόνι – βεράντα. Από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, το «Οικόπολις» δεν ανοίγει μόνο για τις «ενήλικες» δράσεις του, αλλά και για πιτσιρίκια δημοτικού, που μπορούν να

φτάσουν τα 20 ανά ομάδα.

Η ενημέρωση μου ήρθε στα mail μου, η δράση είναι τελείως δωρεάν και είπα να πάρω και σε ένα από τα τηλέφωνα που ήταν διαθέσιμα, να μάθω λεπτομέρειες. Το θεατρικό παιχνίδι και δη το ελεύθερο σπανίζει στην πόλη μας κι ας είναι τόσο πολύτιμο για τη συμπληρωματική εκπαίδευση και τη διασκέδαση λιλιπούτειων επίδοξων… θεατρίνων.

Όπως έμαθα λοιπόν, το «Σχολείο Παιχνιδιού» εδρεύει στην Αθήνα και πραγματοποιεί ολοκληρωμένα σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, που οδηγούν σε ειδίκευση εμψυχωτή για το αντικείμενο. Έχοντας λειτουργήσει αποσπασματικά και στη Θεσσαλονίκη, με μικρά σεμινάρια που ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια κυρίως στο χώρο του «Οικόπολις», δέχθηκε την πρόταση από συμμετέχοντες Θεσσαλονικιούς, να δημιουργήσει κι εδώ μια πιο σταθερή δομή, ώστε να μπορούν να αποδοθούν επίσης ειδικεύσεις εμψυχωτή. Δέχθηκε με χαρά, το «Οικόπολις» ξαναβάζει το χώρο και το εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού ξεκινά, με δράσεις ένταξης στην ομάδα, αλληλεπίδρασης, με παιχνίδια ρόλων κι αυτοσχεδιασμού, με δημιουργικές ιδέες και πολύ χώρο για έκφραση. Είναι τελείως δωρεάν, δωρεάν παραχωρείται και ο χώρος.

Όμορφα Σάββατα λοιπόν στο «Οικόπολις» από τις 5 έως τις 6.30 το απόγευμα, από τις 14 Φεβρουαρίου.

* Το «Οικόπολις» βρίσκεται στην οδό Πτολεμαίων 29Α (εντός στοάς), στον 5ο όροφο.
** Για πληροφορίες και κρατήσεις μέσω τηλεφώνου: 2310222503, 6937707527. Για επιπλέον πληροφορίες, https://www.facebook.com/oikopolis.social.center, http://oikopolissocialcenter.blogspot.gr/

 

To άρθρο πρωτοδημοσιέυτηκε στο parallaximag.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *