Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

2010 Ιανουαρίου 10
by odysseas

Προτεραιότητα τα ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά σχήματα για πράσινες πολιτικές
Ευρύτερες συνεργασίες με βάση προγραμματικές συμφωνίες
Όχι προνομιακές σχέσεις σε κεντρικό επίπεδο με ένα  κόμμα
Δήμοι πρότυπα πράσινης πολιτικής
Πράσινοι συνδυασμοί σε όλες τις περιφερειακές εκλογές ή συνεργασίες με κέντρο πράσινες   προτάσεις.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε οι δημοτικές και περιφερειακές  εκλογές να γίνουν πεδίο συζήτησης και ενίσχυσης των αλλαγών που απαιτούνται:

  • στη λειτουργία, οργάνωση και στελέχωση των υπηρεσιών της αυτοδιοίκησης, ώστε να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και τη βιωσιμότητα,
  • στη συμμετοχή των πολιτών για τη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν,
  • στην κοινωνική αλληλεγγύη,
  • στον επαναπροσανατολισμό των τοπικών πολιτικών στην προστασία του περιβάλλοντος, της πράσινης οικονομίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και για την επανεξέταση των δημοτικών και περιφερειακών πολιτικών υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής.
  • στην αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς σε αυτοδιοικητικό επίπεδο

Κατά προτεραιότητα, επιδιώκουμε τη δημιουργία και στήριξη ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών σχημάτων με κέντρο τις πράσινες πολιτικές ώστε να αλλάξουν οι πολιτικές σε τοπικό επίπεδο.

Είμαστε θετικοί σε ευρύτερες συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συμφωνιών- χωρίς όμως να έχουμε προνομιακές σχέσεις σε κεντρικό επίπεδο με κάποιο κόμμα – για να προωθηθούν βαθιές αλλαγές στις διοικήσεις  δήμων που έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις για διαφάνεια, συμμετοχική δημοκρατία, και πολύ περισσότερο για προστασία περιβάλλοντος, κοινωνική αλληλεγγύη και ανάπτυξη της πράσινης και κοινωνικής οικονομίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα επιδιώξουμε να ενισχυθούν κινήσεις πολιτών και να αναδειχθούν Δήμοι ως πρότυπα πράσινης τοπικής πολιτικής, οργάνωσης, και συμμετοχής των πολιτών.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιδιώκουμε την συμμετοχή πράσινων συνδυασμών σε όλες τις περιφερειακές εκλογές ή συνεργασιών σε κάποιους συνδυασμούς σε περιφέρειες που όμως θα έχουν στο κέντρο της πολιτικής τους τις πράσινες προτάσεις.

Το Πανελλαδικό Συμβούλιο

των Οικολόγων Πράσινων

10/1/2010

  1. Χαντζοπλάκης Γιώργος permalink
    Ιανουαρίου 15, 2010

    Σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης» ποιά είναι άποψή σας;

  2. odysseas permalink*
    Ιανουαρίου 27, 2010

    Η Αυτοδιοίκηση δεν πάσχει από μέγεθος, ούτε από ανάγκη για ανανεωμένο κρατικό και κομματικό έλεγχο. Πάσχει από έλλειψη

    Οραμάτων, Πολιτικών, Κοινωνικής Ευθύνης και Άμεσης Δημοκρατίας.

    Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ…

    Βασική εκτίμηση των Οικολόγων Πράσινων για το Σχέδιο Καλλικράτης είναι ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες αντιμετωπίζονται ως ένας ακόμη τομέας της δημόσιας διοίκησης. Οι βασικές κατευθύνσεις του σχεδίου ταιριάζουν με τις κατά καιρούς εξαγγελίες των δύο κομμάτων εξουσίας και των στελεχών τους στην αυτοδιοίκηση, ελάχιστο βάρος όμως δίνουν στην τοπική δημόσια ζωή, τη συμμετοχή των πολιτών και το δημοκρατικό έλεγχο των τοπικών αρχόντων.

    Περισσότερα στο http://www.ecogreens-gr.org/cms/

Υποβολή σχολίου

Note: You can use basic XHTML in your comments. Your email address will never be published.

Subscribe to this comment feed via RSS