Υποψήφιοι Βουλευτές Θεσσαλονίκης Εκλογές 4/10/2009

Πράσινη ψήφος για πράσινο μέλλον στη Θεσσαλονίκη! Τα ψηφοδέλτια με αλφαβητική σειρά είναι:

Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ακριτίδης Λευτέρης, ελ. επαγγελματίας, πρόεδρος συλλόγου “Ποδηλάτη”

Ανδρέου Δαμιανός, πολιτικός μηχανικός ΤΕ

Γαζίλα Βενετία (Νέτα), μαθηματικός- εικαστικός

Γεωργόπουλος Αλέξανδρος, καθηγητής ΑΠΘ

Δόδουρα Εφη, πρόεδρος ζωοφιλικού σωματείου

Ζώτου Ελεονώρα, οικονομολόγος, μέλος ΔΣ Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης

Ιωαννίδου Ελεάννα, δικηγόρος

Καβακόπουλος Σάκης, παλαιοπώλης

Κεραμιτζής Οδυσσέας, πολιτικός μηχανικός ΤΕ

Κυπριανίδου Σόφη, φοιτήτρια

Μάτης Χρήστος, δημοσιογράφος

Οικονόμου Ευγενεία, ψυχολόγος

Πετράκης Αριστείδης, ιδιοκτήτης ξενώνα νεότητας

Σακέτα- Σακιζλή Καίτη, βιοκαλλιεργήτρια

Σταματόπουλος Μιχάλης, ιστορικός, ιδρυτικό στέλεχος Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Β. Ελλάδας

Τακόλας Νίκος, ενεργειακός- μηχανικός, τομεάρχης ΔΕΗ

Φουτάκης Δημήτριος, καθηγητής εφαρμογών ΤΕΙ Σερρών

Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγοραστούδης Αστέριος, έμπορος βιολογικών υλικών συσκευασίας

Γωγάκου Δήμητρα, αρχιτέκτον μηχανικός, MMS βιοκλιματικό σχεδιασμό

Καλιμτζόγλου Συμεών, βιοκαλλιεργητής

Λαζαρίδης Χρήστος, μηχανιολόγος- μηχανικός, σύμβουλος σε ενεργειακά θέματα

Λάππας Πέτρος, οικοδόμος

Ντελή Αικατερίνη, πρώην στέλεχος Εθνικής τράπεζας

Παυλίδου Δέσποινα, ασφαλίστρια

Σκουλίδη Σοφία, ζωγράφος- ενδυματολόγος

Χατζηκοντίδης Βασίλης, συντονιστής ανακύκλωσης, βιοκαλλιεργητής

ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Τζιώλας Γιαννης, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος

Τρεμόπουλος Μιχάλης, Ευρωβουλευτής, δημοσιογράφος, συγγραφέας, νομικός

Συμμετέχουμε στην Α’ και στη Β‘ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης με στόχο την εκλογή ενός βουλευτή σε κάθε μία. Η παρουσία μας στην πρώτη γραμμή όλων των πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η απάντηση στην οικονομική κρίση αποτελεί για τους πολίτες των δύο περιφερειών το εχέγγυο ότι μπορούμε να είμαστε η επιλογή για μία διαφορετική πορεία για την πόλη και το νομό Θεσσαλονίκης.

Μπορούμε να ανατρέψουμε την καθυστέρηση και το αδιέξοδο που έχουν επιβάλλει η ηγεσία της πόλης αλλά και οι μεγαλοστομίες για μεγάλα έργα που προωθούνται όχι προς όφελος όλων μας αλλά για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα.

Ζητάμε μακρόπνοο σχεδιασμό για την πόλη της Θεσσαλονίκης που θα αφορά πολιτικές αποκέντρωσης και αποσυμφόρησης του κέντρου, ανάπτυξη δικτύου πράσινων χώρων σε επαφή με το Σέιχ-Σου και το πάρκο της παραλίας, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις ενάντια στο ΙΧ και υπέρ των δημόσιων μέσων σταθερής τροχιάς και κυρίως του Τραμ, προστασία του περιβάλλοντος και των κοντινών βιοτόπων με ιδιαίτερη οικολογική αξία, περιφερειακή ανάπτυξη των γειτονικών μη-αστικών περιοχών, με έμφαση στη βιολογική και ποιοτική γεωργία και κτηνοτροφία, την ήπια και χωρίς απόβλητα μεταποίηση, τον οικοτουρισμό στις προστατευόμενες και άλλες αξιόλογες φυσικές περιοχές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση πάνω σε αρχές βιωσιμότητας και αειφορίας που απαντά στα πιο πάνω ζητήματα, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις κυρίαρχες επιλογές της απερχόμενης κυβέρνησης και των διοικήσεων του Δήμου και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Επίσης, αγωνιζόμαστε για την άμεση δημιουργία νέων πράσινων θέσεων εργασίας στους τομείς των ήπιων μορφών ενέργειας (κυρίως στα αιολικά και στα ηλιακά συστήματα), της μόνωσης των κτιρίων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, της αναδιάρθρωσης της γεωργίας και κτηνοτροφίας προς ποιοτική, οικολογική, δικτυωμένη και πιστοποιημένη παραγωγή ενάντια στις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, της προστασίας και ορθής διαχείρισης των αλιευτικών αποθεμάτων, της στροφής του τουρισμού προς οικολογικές και ποιοτικές κατευθύνσεις σε συνδυασμό με την προστασία, επιστημονική έρευνα και ανάδειξη των προστατευόμενων φυσικών περιοχών και γενικότερα της ελληνικής φύσης, της ενίσχυσης των πολιτιστικών πρωτοβουλιών, των νέων ψηφιακών τεχνολογιών ανοιχτού κώδικα και της δημόσιας παιδείας. Επιδιώκουμε τη μεταρρύθμιση της φορολόγησης ώστε να επιβραβεύονται οι φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες και να επιβαρύνονται όσες ρυπαίνουν.

Αγωνιζόμαστε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανάπτυξη δεσμών φιλίας με τους γειτονικούς λαούς, ώστε να πάψουν οι εχθρότητες και οι δυσβάσταχτοι οικονομικά εξοπλισμοί.

Η δική σας ενίσχυση στα ψηφοδέλτια των Οικολόγων – Πράσινων μπορεί να αλλάξει το τοπίο, όπως ξεκινήσαμε να το αλλάξουμε με τη συνεπή παρουσία μας στο Δήμο και στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

«Ούτε ίσως, ούτε αύριο/ Πράσινες λύσεις τώρα!»


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>