Ένα τρένο για τους Οικολόγους-Πράσινους

traingreen2Μια διαφορετική προεκλογική περιοδεία, με ειδικά δρομολογημένο τρένο, πραγματοποιούν την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Καθώς η προεκλογική εκστρατεία κορυφώνεται, υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων, μαζί με μέλη και υποστηρικτές, αλλά και απλούς φίλους του σιδηροδρόμου, θα επιβιβαστούν στο τρένο από τους Αγίους Αναργύρους. Μέσω Ελευσίνας και Μεγάρων θα φθάσουν στην Κόρινθο και, από εκεί, θα συνεχίσουν μέχρι Άργος και Ναύπλιο. Η επιβίβαση στο τρένο θα είναι ελεύθερη και για όποιον ή όποια επιθυμεί να κάνει μαζί μας ένα μέρος ή και όλη τη διαδρομή.

Η χρήση του τρένου στην περιοδεία υπογραμμίζει το αίτημα των Οικολόγων Πράσινων για αλλαγή πολιτικής μεταφορών. Οι προτάσεις τους θέλουν το σιδηρόδρομο κορμό των χερσαίων μεταφορών για τις μεγάλες και μεσαίες αποστάσεις, ενώ φορτηγά, λεωφορεία και ΙΧ θα συνεργάζονται μαζί του για τις μικρότερες διαδρομές.

Το οδοιπορικό των Οικολόγων Πράσινων θα ξαναζωντανέψει την παλιά μετρική γραμμή προς Κόρινθο, υποστηρίζοντας το αίτημα να χρησιμοποιηθεί για λειτουργία προαστιακού τραμ με πυκνές στάσεις για τις τοπικές συγκοινωνιακές ανάγκες, ιδιαίτερα στην παραλιακή Κορινθία και στο τμήμα Αθήνα-Ελευσίνα.

Το τρένο θα ξεκινήσει από το σιδηροδρομικό σταθμό των Αγίων Αναργύρων στις 2 το μεσημέρι και θα φθάσει στην Κόρινθο περίπου στις 5 το απόγευμα. Τοπικές εκδηλώσεις για την υποδοχή του προγραμματίζονται σε Κόρινθο, Άργος και Ναύπλιο, καθώς και στην παλιά διακλάδωση προς Λουτράκι όπου οι κάτοικοι διεκδικούν τοπική επέκταση του Προαστιακού. Σύντομες στάσεις θα γίνουν επίσης σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μέγαρα.

Υποψήφιοι των Οικολόγων Πράσινων από Κορινθία, Αργολίδα και Υπόλοιπο Αττικής, αλλά και άλλες περιφέρειες θα είναι ανάμεσα στους επιβάτες του τρένου. Από το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα συμμετέχουν ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος και ο Νάσος Κόκκινος, πρόεδρος του δικτύου ΕΠΙΒΑΤΗΣ για τη βιώσιμη κινητικότητα.

Comments are closed.