Γιατί αποδέχτηκα την πρόταση των Οικολόγων –Πράσινων, να είμαι υποψήφιος

christosmatisτου Χρήστου Μάτη (υποψ. βουλευτή Α’ Θεσσαλνικης)

Επί 20 χρόνια ως δημοσιογράφος προσπάθησα πάντοτε να παρουσιάζω την εικόνα που έβλεπα στα γεγονότα, χωρίς συναισθηματική φόρτιση και με τις μεγαλύτερες δυνατές ψυχολογικές και συναισθηματικές αποστάσεις.Δεν ξέρω αν το πέτυχα πάντοτε, προσπάθησα ωστόσο.

Όπως θα προσπαθήσω και τώρα να σας εξηγήσω, με λογικά επιχειρήματα, γιατί αποδέχτηκα την πρόταση των Οικολόγων –Πράσινων, να είμαι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Την αποδέχθηκα, γιατί πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μία πολιτική δύναμη, που να μπορεί να συνδιαλέγεται, χωρίς να συναλλάσσεται. Να μην απορρίπτει το διάλογο και να μην έχει ιδιοτελή κίνητρα, όταν συζητά. Κι όχι μόνο δημόσια, αλλά και στο εσωτερικό της.

Την αποδέχθηκα, γιατί σήμερα που όλοι παραδέχονται ότι η ανάπτυξη που είχαμε μέχρι σήμερα έφτασε στο τέλος της και παράγει αρνητικά αποτελέσματα, πρέπει να είναι ισχυροί εκείνοι που πρώτοι το είχαν επισημάνει και πρώτοι είχαν απαντήσεις για την κρίση, τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον. Και αυτοί ήταν οι Οικολόγοι –Πράσινοι.

Την αποδέχθηκα, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι, εάν δεν υπάρξει μία ισχυρή πολιτική δύναμη που να έχει κουλτούρα συνεργασιών, στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχουμε αντί για νεοδημοκρατικές συγγνώμες και ΠΑΣΟΚικές υποσχέσεις για παραδείσους που ακούμε σήμερα, την ακριβώς αντίστροφη εικόνα, δηλαδή ΠΑΣΟΚικές συγγνώμες και νεοδημοκρατικούς παραδείσους, όπως και το 2004. Και αυτή η δύναμη είναι οι Οικολόγοι –Πράσινοι.

Την αποδέχτηκα γιατί είναι μία πολιτική δύναμη, που στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, μίλησε έγκαιρα με υπευθυνότητα, χωρίς να διστάσει να συγκρουστεί με κατεστημένες ανοησίες, που οδήγησαν την χώρα στην απομόνωση.

Την αποδέχτηκα, γιατί είναι ένα κόμμα, που δεν έχει τίποτε να κρύψει. Ούτε διπλά βιβλία έχει, ούτε κρυφές χορηγίες πήρε, ούτε συμφέροντα λίγων εξυπηρετεί και αυτό αποτελεί εχέγγυο για το τι θα πράξει, αν συμμετέχει και στη βουλή. Ας μην στρουθοκαμηλίζουμε. Η εντιμότητα δεν επιβάλλεται δια νόμου και γι’ αυτό χρειαζόμαστε ισχυρούς μηχανισμούς κατά της διαφθοράς, που οι Οικολόγοι –Πράσινοι έχουν την απόφαση να προωθήσουν.

Αγαπητοί φίλοι,

Ακούω ότι πολλοί θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας την επομένη των εκλογών. Εμείς είμαστε έτοιμοι για συνεργασίες στη βάση αρχών και προγράμματος. Σε αυτή τη συζήτηση, όμως, οι απόψεις μας πρέπει να μπουν ισχυρές. Πρέπει να καταγραφεί στην κάλπη η δυναμική, που οι απόψεις μας έχουν στην κοινωνία.

Δεν θα ήθελα ποτέ να σας ζητήσω να ψηφίσετε Οικολόγους – Πράσινους, γιατί «πρέπει να είμαστε στη βουλή» ή «γιατί υπάρχει χώρος και για μας».

Θέλω να μας ψηφίσετε, αν πιστεύετε ότι μπορούμε να είμαστε καταλύτης στις εξελίξεις, σε ένα πολιτικό τοπίο που έχει καταρρεύσει, αλλά κανείς άλλος δεν τολμά να το υπερβεί.

Εμείς μπορούμε να δεσμευθούμε ότι θα συνεχίσουμε στις ίδιες αρχές που μας γνωρίσατε.

Ριζοσπαστικά αλλά και συναινετικά.

Δημοκρατικά αλλά και αποφασιστικά.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα.

Οικολογικά.

Αν μας έχετε εμπιστοσύνη, ότι μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι, να μας ψηφίσετε. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε.

One Response to “Γιατί αποδέχτηκα την πρόταση των Οικολόγων –Πράσινων, να είμαι υποψήφιος”

  1. sakis says:

    καλη επιτυχια Χρηστο,