Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού 2009

sfd091Την 19η Σεπτεμβρίου, 500 ομάδες, σε 90 κράτη, ένωσαν τις φωνές τους για να διεκδικήσουν ελεύθερο λογισμικό, που διατίθεται δωρεάν, απελευθερώνει τη δημιουργικότητα, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, καταργεί τους περιορισμούς.

Η Ημέρα Ελεύθερου Λογισμικού είναι μία γιορτή για τον Ελεύθερο και Ανοικτού Κώδικα Λογισμικό (ΕΛΛΑΚ) με κύριο στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα οφέλη από την χρήση του ΕΛΛΑΚ στην εκπαίδευση, στο σπίτι, στις επιχειρήσεις, παντού!

Κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων αποτελούμενο από τους Χρήστο Ζουμπουλίδη, Δημήτρη Φουτάκη, Γιώργο Φαρφαρά, Σοφία Σκουλίδη και Νίκο Τακόλα συμμετείχε στις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη και μίλησε με εκπροσώπους των Ελληνικών Κοινοτήτων Χρηστών ΕΛΛΑΚ. Συζητήθηκαν τα πλεονεκτήματα της χρήσης ελεύθερου λογισμικού στην Δημόσια Διοίκηση και Εκπαίδευση και η αναγκαιότητα καθιέρωσης χρήσης Ανοιχτών Προτύπων για τα κάθε είδους έγγραφα και αρχεία που παράγονται και διακινούνται από δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη να προωθηθούν στις προμήθειες του Δημόσιου Τομέα λύσεις πληροφοριακών συστημάτων που βασίζονται σε πλατφόρμες ΕΛΛΑΚ και να υποστηριχθούν οι εππαγελματίες που παρέχουν σχετικές υπηρεσίες.

Τα μέλη του κλιμακίου παρέλαβαν ενημερωτικό υλικό και μίλησαν με τους άλλους παρευρισκόμενους για τις προσωπικές τους εμπειρίες από την χρήση ελέυθερου λογισμικού.

Comments are closed.