Δρόμοι της πόλης- Ποδηλατοδιαδρομές

logo3033Πόσα γεγονότα χωράνε σε πέντε διαδρομές; Πόσα Μουσεία θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα και θα υποδέχονται το κοινό; Πόσες γκαλερί και αίθουσες τέχνης θα ανοίξουν τις πόρτες τους την ίδια μέρα στα νέα καλλιτεχνικά ρεύματα; Πόσοι μουσικοί της πόλης θα μπλέξουν τις νότες τους σε μια μεγάλη μουσική παρέλαση; Πόσοι εικαστικοί, φωτογράφοι, ντι τζέϊ, μουσικοί, ηθοποιοί, φοιτητές, εθελοντές της τέχνης θα συναντηθούν σε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός; Τι μυστικά και εκπλήξεις θα αποκαλύψει η 10η Σεπτεμβρίου;

Πριν λίγους μήνες μια ομάδα Θεσσαλονικιών ανέλαβε δράση και έφτιαξε τους Φίλους των Δημητρίων. Έναν φορέα που στόχο και επιδίωξη έχει να κινητοποιήσει όλους εκείνους που δημιουργούν, αγαπούν, γεύονται και ονειρεύονται τον πολιτισμό. Για να στηρίξουμε και να ανανεώσουμε το φεστιβάλ πολιτισμού της πόλης μας. Να δώσουμε μια νέα ώθηση στην καλλιτεχνική δημιουργία και τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου οι Φίλοι των Δημητρίων ξεκινούν την διαδρομή τους με πέντε πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη. Στην νέα παραλία, στο ιστορικό κέντρο, στην αγορά, στο λιμάνι, στα μουσεία και τις αίθουσες τέχνης. Με μουσικά σχήματα, με δράσεις, με χάπενιγκς, σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού. Ένας χάρτης θα οδηγεί τα βήματά μας στα σημεία με τα δρώμενα και οι συνδυασμοί θα είναι ανοιχτοί για τον καθένα. Οπλιστείτε με κέφι και αντοχές κι ακολουθήστε τον μεγάλο περίπατο της πόλης που θα κρατήσει όλο το βράδυ.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Οι ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια αυτή και οργανώσαμε ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ οι οποίες θα καλύψουν τις εκδηλώσεις με σκοπό να προωθήσουμε το ΠΟΔΗΛΑΤΟ ως Μέσο Μεταφοράς.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ:
18.30 στην ΠΑΡΑΛΙΑ στο ύψος του ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.

Οι ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ θα οδηγήσουν τα βήματά μας:

1. Περιοχή Φλέμιγκ – Νέα Παραλία με χώρους δράσης το Λαογραφικό Μουσείο, το γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, το κτίριο του ‘Κοπερτί’ και προς το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.

στάση GOTHE
από Νέα Παραλία – Β. Ολγας – 28ης Οκτωβρίου
αναχώρηση 19.00

2. Περίπατος στα Μουσεία κινούμαστε στην περιοχή που βρίσκονται το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.

Α’ στάση ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ
από Β. Όλγας – Αρχαιολογικού Μουσείου – Κατσιμίδου – Αγ. Δημητρίου
Αναχώρηση 19.30

Β’ στάση ΧΑΝΘ-ΔΕΘ
από Λεωφόρος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου – Εγνατία – Λεφ. 3ης Σεπτεμβρίου – Λεφ. Στρατού
Αναχώρηση 20.00

3. Ιστορικό κέντρο με έμφαση στους ιδιωτικούς χώρους τέχνης – γκαλερί και τους πεζόδρομους της Ζεύξιδος και της Ισαύρων. Βιτρίνες της πόλης θα συγχρονιστούν σε ένα εντυπωσιακό window display και τα βήματά μας θα μας οδηγούν μέσα από εγκαταστάσεις και φωτογραφικά shots, διάσπαρτες όψεις του αστικού τοπίου.

Α’ στάση ΖΕΥΞΙΔΟΣ
από TΣΙΜΙΣΚΗ – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ – ΛΩΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ – ΠΡΟΞ. ΚΟΡΟΜΗΛΑ – ΚΟΥΣΚΟΥΡΑ –Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ
Αναχώρηση 20.30

Β’ στάση ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΙΣΑΥΡΩΝ
από ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Αναχώρηση 21.00

4. Λιμάνι από τα Μουσεία Φωτογραφίας, Κινηματογράφου, τους χώρους που διαχειρίζεται το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την 2η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης μέχρι τις παρυφές των Λαδάδικων και το stage που θα στηθεί στην οδό Σαλαμίνος.

Α’ στάση ΛΙΜΑΝΙ
από ΤΣΙΜΙΣΚΗ – ΔΡΑΓΟΥΜΗ – ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ
Αναχώρηση 21.30

B’ στάση MEDITERRANEAN PALACE
από μέσα από το ΛΙΜΑΝΙ – ΕΞΟΔΟΣ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ
Αναχώρηση 22.00

5. Παλαιό εμπορικό κέντρο της πόλης με έμφαση το Καπάνι και την αγορά Βλάλη, την πλατεία Εμπορίου και την αναπτυσσόμενη περιοχή της οδού Βαλαωρίτου. Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, οι θεατρικοί και πειραματικοί χώροι της ιστορικής περιοχής του παλαιού εμπορικού κέντρου θα στεγάσουν εκθέσεις και γεγονότα μουσικής και λόγου.

Α’ στάση ΑΓΟΡΑ ΒΛΑΛΗ (ΚΑΠΑΝΗ)
από Σαλαμίνος – Κουντουριώτου – Νίκης – Καρόλου Ντηλ – Ερμου – Βλαλή
Αναχώρηση 22.30

Β’ στάση ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
από ΕΡΜΟΥ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΔΙΟΝ. ΣΟΛΟΜΟΥ – ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ – ΛΕΟΝΤΟΣ ΣΟΦΟΥ – ΦΡΑΓΚΩΝ

Λήξη δεν προβλέπεται. Το μεγάλο ταξίδι της πόλης ξεκίνησε.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ – ΛΟΓΩ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. ΘΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Από το http://www.podilates-thess.gr

Comments are closed.