Σε δίκη παραπέμπεται ο Π. Ψωμιάδης

Σε δίκη παραπέμπεται ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή, επειδή δεν έδωσε εντολή για κλείσιμο γηροκομείου, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια στο κέντρο της πόλης και δεν επέβαλε τα προβλεπόμενα χρηματικά πρόστιμα σε βάρος του ιδιοκτήτη του.

Εκτός του νομάρχη, με την ίδια κατηγορία παραπέμπονται ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας, η τμηματάρχης Εποπτείας και Ελέγχου της συγκεκριμένης διεύθυνσης. Παραπέμπεται επίσης η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή.

Σύμφωνα με βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας λειτουργούσε από το 1974 χωρίς την απαιτούμενη άδεια. Αυτό διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους που διενήργησαν υπάλληλοι της διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι και το επεσήμαναν στους προϊσταμένους τους. Ωστόσο, οι τελευταίοι, οι οποίοι και κατηγορούνται, παρέλειψαν να κάνουν σχετική αναφορά προς τον κ. Ψωμιάδη.

Οπως αναφέρεται επίσης στο βούλευμα, ο νομάρχης που «γνώριζε εξ ιδίας αντιλήψεως την έλλειψη άδειας, παρέλειψε να εκδώσει απόφαση διακοπής λειτουργίας του Οικοτροφείου Γερόντων, να την κοινοποιήσει σε Αστυνομικό Τμήμα και να επιβάλει διοικητικό χρηματικό πρόστιμο σε βάρος του».

Για την υπόθεση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Τελικά, το γηροκομείο έκλεισε τον Ιούλιο του 2007, έπειτα από απόφαση του υπουργείου Υγείας. Με την ίδια απόφαση το υπουργείο χορηγούσε προθεσμία ενός έτους σε οίκους ευγηρίας, ώστε να ρυθμίσουν αλλά και να επιλύσουν το θέμα των αδειών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Comments are closed.