Παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια που δεν μεταφέρονται στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων, από δεκάδες δημοτικές αρχές του Νομού Θεσσαλονίκης, σε αυτοσχέδιες χωματερές του νομού, αντί του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου…

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο (σ.σ. «Αγγελιοφόρος»), σύμφωνα με το οποίο 32 από τους 45 δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης πετούν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια και δεν τα μεταφέρουν στο νέο ΧΥΤΑ Μαυρορράχης, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή των προβλεπόμενων τελών.

«Να διερευνηθεί αν συντρέχει περίπτωση κίνησης της ποινικής δίωξης κατά παντός υπαιτίου, οποιανδήποτε ιδιότητα έχοντος (δημάρχου, αντιδημάρχου κ.λπ.) για ποινικά αδικήματα της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος», τονίζει ο ανώτερος εισαγγελέας στην παραγγελία του, που διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, για θέματα περιβάλλοντος, αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Στέφανο Ζαρκαντζιά.

Σύμφωνα με την παραγγελία, ο κ. Παπαγεωργίου ζητά να ληφθεί πρωτίστως μαρτυρική κατάθεση του προέδρου του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Ζουρνά, ο οποίος, κατά το δημοσίευμα, φέρεται ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι 32 ΟΤΑ που παρανομούν.

Από το http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_7882.html

Comments are closed.