Η πολιτική ζωή μετά τις 7 Ιουνίου δεν θα είναι καθόλου ίδια

Από τη συνέντευξη Τύπου του Μιχάλη Τρεμόπουλου που δόθηκε σήμερα στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη.

09-05-11 press EuroCandidates iio«Η πολιτική ζωή μετά τις 7 Ιουνίου δεν θα είναι καθόλου ίδια», δήλωσε σήμερα 27 Μαΐου σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος έθεσε στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται τόσο την προσωπική του φορολογική δήλωση όσο και τα οικονομικά του Κέντρου Πληροφόρησης «Αντιγόνη» όπου είναι αντιπρόεδρος.

Κατέθεσε, μάλιστα «για τελευταία φορά», όπως είπε, τις απόψεις των Οικολόγων Πράσινων για τα θέματα τα οποία γίνονται αντικείμενο παρερμηνειών αλλά και συκοφαντιών (δείτε τη σχετική ανάρτηση πατώντας εδώ).

Ακολουθούν εκτενή αποσπάσματα από τις αναφορές του κ. Τρεμόπουλου:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ

«Τα δικά μας συλλυπητήρια είναι και ανθρώπινα και πολιτικά. Θεωρούμε ότι και η χώρα και η κριτική ανανεωτική αριστερά έχασε ένα σημαντικό στυλοβάτη της. Ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος, που εκπροσώπησε τη χώρα αλλά και τις οικολογικές αξίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω στην ίδια κατεύθυνση εμπνεόμενος από τη δουλειά που έκανε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ

«Οι έμποροι του πατριωτισμού σε όλη την Ελλάδα προσπαθούν να συκοφαντήσουν και πάλι τη δουλειά μας και να εμποδίσουν την πραγματική προεκλογική συζήτηση. Οι έμποροι του πατριωτισμού έχουν πει συκοφαντώντας, είτε ότι θέλω να γίνει άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ είτε να μετονομαστεί η οδός Αγίου Δημητρίου -πολιούχου της πόλης παρακαλώ- είτε πρόσφατα και η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου σε Κεμάλ Ατατούρκ». Οφείλω όμως να πω ότι σε μία συζήτηση που είχα πρόσφατα μαζί του, ο ίδιος ο Κεμάλ Ατατούρκ θα ήθελε να σηκώσω τη φωτογραφία του στο Λευκό Πύργο.

Όλες αυτές οι γελοιότητες, οι τόνοι λάσπης που φτάνουν σε επίπεδο που γελάω πραγματικά, όπως ότι το ποδήλατό-μου μου το χάρισε ο Τζωρτζ Σόρος, ότι το μεταπτυχιακό στην κοινωνική οικολογία που έκανα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αποδεικνύει τη διαπλοκή μου με αμερικάνικα συμφέροντα και άλλες απίθανες ιστορίες. Είναι ζητήματα που πια ο ελληνικός λαός όχι μόνο γελάει, αλλά τόσο πολύ αγανακτεί από ένα σημείο και μετά, που διογκώνει τα ποσοστά των Οικολόγων Πράσινων που παρουσιάζονται πια ως βασικός παράγοντας, όχι απλώς για την αλλαγή αλλά για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

«Η πολιτική ζωή μετά τις 7 Ιουνίου δεν θα είναι καθόλου ίδια. Κι αυτό πρέπει να το πάρουν χαμπάρι όλοι και το ΛΑΟΣ και τα κόμματα της Αριστεράς και όλοι όσοι προσπαθούν απλά να μας κάνουν κοντύτερους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι μέρος ενός παγκόσμιου και ευρωπαϊκού κινήματος και φυσικά βρίσκονται πάνω στο κύμα της αγανάκτησης του ελληνικού λαού από όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια και πάνω σ’ αυτό το κύμα απλώς καλούνται να κάνουν σερφ. Αυτό το οποίο θα συμβεί μετά το θετικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές είναι να συγκροτηθεί επιτέλους και στη χώρα μας ένας αξιόπιστος εναλλακτικός πράσινος πολιτικός πόλος.»

ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»

«Όσον αφορά στα οικονομικά, τα προσωπικά μου που δεν αξίζει κανείς να αναφέρεται ή στις συκοφαντίες ότι κυκλοφορώ με Porsche Cayenne είτε για τις ιδιοκτησίες που δήθεν έχω, είτε τα έσοδά μου τα οποία κάποιοι -ιδιαίτερα στα blogs- υποτίθεται ότι τα ψάχνουν, αυτό που έχω να δηλώσω είναι ότι τα οικονομικά μου είναι εδώ, η προσωπική μου φορολογική δήλωση είναι εδώ, η φορολογική δήλωση του Κέντρου Πληροφόρησης «Αντιγόνη» για θέματα ρατσισμού και ξενοφοβίας, που κάνει σημαντική δουλειά εδώ και αρκετά χρόνια είναι εδώ και όποιος θέλει μπορεί να τα δει.»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ

«Για μένα είναι τίτλος τιμής το ότι κάθομαι για ένατη φορά στο εδώλιο του κατηγορούμενου στις 15 Ιουνίου. Για άλλη μια φορά ο κ. Στέγγος ενδιαφέρεται να καταδικαστούμε εγώ και δύο δημοτικοί σύμβουλοι Σιθωνίας, οι κύριοι Τζίμος και Χαραλαμπίδης επειδή αντισταθήκαμε στην καταστροφή, την τουριστικοποίηση και την οικοδόμηση με χιλιάδες κατοικίες της δασικής έκτασης του Porto Karras και γι’ αυτό ακριβώς είπαμε ότι εξαγοράζει συνειδήσεις. Καθόμαστε λοιπόν για ένατη φορά στο εδώλιο του κατηγορούμενου, χωρίς να γίνεται η δίκη αλλά εφαρμόζεται μια πολιτική να κρατηθούμε όμηροι και ενώ ξέρουμε ότι από εκείνο το σκάνδαλο της «τροπολογίας Πάχτα» κανείς άλλος δεν έχει υποστεί κάποια κύρωση -ακόμα και οι δέκα καρατομηθέντες βουλευτές αποκαταστάθηκαν- ενώ αυτοί οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο είναι αυτοί που υπερασπίστηκαν το συλλογικό συμφέρον.

Είναι σαφές ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πατήσει πολλούς κάλλους, εμείς σπάσαμε αυγά με αγώνες και νίκες και όχι με θεωρίες και δήθεν επισκέψεις σε υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά περιοχές και γι’ αυτό ακριβώς δεχόμαστε όλη αυτή την επίθεση.»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις της χώρας είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των βαλκανικών χωρών, υπέρ μιας αειφόρας πράσινης εναλλακτικής προοπτικής για όλους τους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπερασπίζουμε εκείνου του είδους τη μνήμη που ένωσε την Ευρώπη μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και όχι εκείνη τη μνήμη, η οποία έφερε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.»

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Σε ερώτηση σχετικά με το αν οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι έτοιμοι να συζητήσουν είτε με τη Ν.Δ. είτε με το ΠΑΣΟΚ για συνεργασίες, απάντησε:

Θά ΄πρεπε όλοι να έχουν καταλάβει από την πορεία μας μέχρι τώρα ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπορεί να είναι δεκανίκι καμιάς εξουσίας, είτε κεντρικής είτε τοπικής. Εμείς μιλούμε για πραγματικό διάλογο στην ελληνική κοινωνία και τα κόμματα για να διαπιστώσουμε αν μπορούμε να έχουμε κοινή πορεία σε όλα τα επίπεδα, την κοινωνία, τις πρωτοβουλίες των πολιτών αλλά και τη δυνατότητα εναλλακτικής διακυβέρνησης, είτε σε επίπεδο κεντρικό είτε σε τοπικό. Έχουμε λαμπρά παραδείγματα, όπου κάτω από την καθοδήγηση των Πράσινων και με συνεργασίες, ευρωπαϊκές πόλεις άλλαξαν το πρόσωπό τους.

Κατανοούμε ότι κάποιοι δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν και να αποδεχτούν την άνοδο ενός νέου πράσινου πολιτικού πόλου και περιμένουμε να περάσουν οι εκλογές για να συζητήσουμε ήρεμα για πραγματικά προγράμματα, για συγκλίσεις ή αποκλίσεις».

Comments are closed.