Ρατσιστική, αυταρχική και φασίζουσα συμπεριφορά Ψωμιάδη

Καταγγελία Γιαννόπουλου, Πλωμαρίτη, Τρεμόπουλου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Μετά την άρνηση της διοίκησης Ψωμιάδη να δεχτεί να τοποθετηθεί εκπρόσωπος της αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας για το θέμα της εργασίας των προσφύγων, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν και εξέδωσαν το παρακάτω κείμενο-καταγγελία:

Καταγγέλλουμε τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μιχάλη Τζόλλα και τους συμβούλους της πλειοψηφίας για ρατσιστική, αυταρχική και τελικά φασίζουσα συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες που προσήλθαν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο προκειμένου να καταθέσουν τα προβλήματά τους, τις ενστάσεις τους και να καταγγείλουν τον ίδιο για αναξιοπιστία, υποκρισία και εμπαιγμό των προσφύγων και όλων των πολιτών που παρευρέθηκαν στο Ν.Σ.. Τον καταγγέλλουμε, επίσης, ότι δεν δίστασε να καλέσει ολόκληρη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου χωρίς λόγο και αιτία. Αλήθεια, τι φοβόταν ο κος Νομάρχης και φρόντισε να καλέσει τα ΜΑΤ;
Τους καταγγέλλουμε, επίσης, γιατί επέτρεψαν στους μπράβους και τους παρατρεχάμενους του Νομάρχη, οι οποίοι δυστυχώς υπηρετούν- υποτίθεται- τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, να επιτεθούν σε μέλη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας που είχαν σηκώσει πανό διαμαρτυρόμενοι για τη συμπεριφορά του Νομάρχη.
Εκείνο που μένει να δούμε είναι στην επόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου να προσάγονται στην αίθουσα συνεδριάσεων οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης από άνδρες των ΜΑΤ αφού πρώτα έχουν δεχθεί τις κατάλληλες υποδείξεις να είναι υπάκουοι και φρόνιμοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.
Επειδή ο κατήφορος του Νομάρχη δεν έχει τέρμα, τον καταγγέλλουμε στους πολίτες του νομού και τους καλούμε να πάρουν την πρωτοβουλία στις επόμενες νομαρχιακές εκλογές να απαλλάξουν τον νομό από την παρουσία του. Η παράταξη του Ψωμιάδη οφείλει να αντιληφθεί ότι οι προσπάθειες φίμωσης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των νομαρχιακών συμβούλων δεν θα περάσουν και οι πολίτες θα συνεχίσουν να θέτουν τα ζητήματά τους στη διαδικασία του Ν.Σ.

Comments are closed.