Πρωτοβουλία στο Ευρωκοινοβούλιο για τον Ασωπό, την Κορώνεια και τον Κορινθιακό

asopos-affisaΜια πολύ σημαντική πρωτοβουλία οργανώνεται στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλες την Τετάρτη 15/4 για τον Ασωπό, την Κορώνεια και τον Κορινθιακό από την Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, τους Οικολόγους Πράσινους και το Ινστιτούτο για την Τοπική Αειφόρο Ανάπτυξη και τον Πολιτισμό (ΙΤΑΠ-Βοιωτία).
Στην ημερίδα μετέχουν εκπρόσωποι της Κομισιόν, πράσινοι ευρωβουλευτές, επιστήμονες, ενεργοί πολίτες, ενώ θα βρεθεί στις Βρυξέλες για την ημερίδα ο Γ.Γ, ΥΠΕΧΩΔΕ Ε. Μπαλτάς, έλληνες ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι διεθνών ΜΜΕ και με μήνυμα της που βιντεοσκοπήσαμε ειδικά για τον Ασωπό η ακτιβίστρια Έριν Μπρόκοβιτς.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνολική ανάδειξη του τεράστιου προβλήματος της ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού που επηρεάζει την υγεία, το περιβάλλον, τη γεωργία-κτηνοτροφία και γενικότερα την οικονομία μιας μεγάλης περιοχής και αποτελεί ευρωπαϊκό και όχι απλώς τοπικό ή ελληνικό πρόβλημα. Οι περιπτώσεις της τραγωδίας του Ασωπού, της εξαφάνισης της λίμνης Κορώνειας και της συνεχιζόμενης ρύπανσης του Κορινθιακού κόλπου που θα παρουσιαστούν στην ημερίδα αποτελούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτυχίας του μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης και της προστασίας της κοινωνικής ευημερίας αλλά και της μη εφαρμογής της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα της αμερικανίδας ακτιβίστριας Erin Brockovich. Θα καταθέσουν τις απόψεις τους μεταξύ άλλων κάτοικοι, ενεργοί πολίτες, ειδικοί επιστήμονες καθώς και Πράσινοι ευρωβουλευτές, ενώ έχουν προσκληθεί και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη 15 Απριλίου, ώρα 9:00 π.μ-14.00 στην αίθουσα A1G2 και ώρα 15.00-17.30 στην αίθουσα Α1Ε201.

Για το πρόγραμμα της Ημερίδας πατήστε εδώ

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά μεσω της ECOGREENS TV και όποιων τηλεοπτικών σταθμών, ιντερνετικών τηλεοράσεων, ιστοσελίδων και μπλογκς θελήσουν να τη μεταδώσουν.
Για πρόσκληση στην Συνέντευξη Τύπου πατήστε εδώ

Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα της Ημερίδας (στα αγγλικά)

Για επικοινωνία :
Μαρία Βιτωράκη, τηλ. 6977523766, email: mariavitoraki[at]gmail.com
Θανάσης Παντελόγλου, τηλ. 6976033907, email: apanteloglou[at]mail.com

Comments are closed.