Λειτουργική κατάληψη των διοδίων Σχηματαρίου

Πολίτες κατέλαβαν τα διόδια και άφηναν τα οχήματα να περνάνε τζάμπα, ενημερώνοντας τους επιβάτες για το έγκλημα του Ασωπού και του Ευβοϊκού.

Εκατοντάδες πολίτες της Ανατολικής Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας διαδήλωσαν το Σάββατο 21 Μαρτίου στα διόδια Σχηματαρίου, χωρίς διακοπή της κυκλοφορίας, καταγγέλοντας το διαρκές έγκλημα που επιτελείται δεκαετίες τώρα στην περιοχή των Οινοφύτων, Ασωπού και Ευβοϊκού.

Έγινε συμβολική κατάληψη των διοδίων για μισή ώρα και όλα τα οχήματα περνούσαν ελεύθερα αφού οι οδηγοί ενημερωνόντουσαν από τους πολίτες για την κινητοποίηση και έπαιρναν την ανακοίνωση και δείγματα από το μολυσμένο νερό του Ασωπού.

Το δίκτυο για την σωτηρία του Ευβοϊκού – Ασωπού θα συνεχίσει με μεγαλύτερες κινητοποιήσεις και ενημέρωση των πολιτών, έως την τελική δικαίωση. Το δίκτυο κινήσεων πολιτών και συλλόγων περιβάλλοντος Εύβοιας που μέσα απ΄αυτό εκφράζονται δεκάδες Ευβοείς συμπολίτες μας, κινήσεις πολιτών και σύλλογοι περιβάλλοντος και οι «Ενεργοί πολίτες Εύβοιας», συμμετείχε ενεργά στην κινητοποίηση ως μέλος του δικτύου για την σωτηρία του Ευβοϊκού – Ασωπού.

Χαλκίδα 22-3-2009

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ:

Oι πολίτες Αν. Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας συντονίζουν τον αγώνα τους

Για να σταματήσει επιτέλους το διαρκές περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ασωπό και τον Ευβοϊκό

Την Κυριακή 8 Μαρτίου, κινήσεις πολιτών από τη Αν. Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια, συναντηθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας στην αντιμετώπιση της οξύτατης περιβαλλοντικής και κοινωνικής/ οικονομικής κρίσης λόγω της ανεξέλεγκτης βιομηχανικής ρύπανσης.


Η εγκατάσταση εκατοντάδων βιομηχανιών στην «άτυπη» βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων και στην περιοχή του Ασωπού, της Θήβας και της Χαλκίδας, το χρόνιο καθεστώς ασυδοσίας και η πλήρης ανυπαρξία μηχανισμών ελέγχου εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, επιβάρυναν με καρκινογόνες και τοξικές ουσίες τον υδροφόρο ορίζοντα μιας τεράστιας πλέον περιοχής, με αποτέλεσμα οι συνέπειες τόσο στην δημόσια υγεία όσο και στις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής (γεωργία, τουρισμός) να είναι ανυπολόγιστες.

Με τα νέα χωροταξικά σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ, ολόκληρη η Βοιωτία και η Εύβοια μετατρέπονται σε περιοχές εγκατάστασης και νέων βιομηχανικών μονάδων, χωρίς να έχουν διασφαλιστεί τα αναγκαία μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας και ελέγχου. Η Θίσβη και η Αντίκυρα εξελίσσονται σε περιοχές βιομηχανικής συγκέντρωσης και απειλούν τον Κορινθιακό, τα παραθαλάσσια χωριά υφίστανται τις συνέπειες από τη μεταφερόμενη ρύπανση και το θαλάσσιο οικοσύστημα του Ευβοϊκού βρίσκεται στα όρια της οικολογικής κατάρρευσης.

Ταυτόχρονα δημιουργείται ένα νέο τεράστιο ενεργειακό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή Αττικής – Βοιωτίας – Εύβοιας αφού στις 6 υφιστάμενες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με μαζούτ και φυσικό αέριο, προσθέτονται άλλες 12 με φυσικό αέριο, ενώ μέχρι πρόσφατα σχεδιάζονταν και 4 μονάδες με λιθάνθρακα, συνολικής ισχύος 10 GW. Οι εκπομπές ρύπων και θερμότητας θα είναι ασύλληπτες και θα επηρεάσουν άμεσα ολόκληρη την Αν. Στερεά.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια, κινήσεις πολιτών από όλες αυτές τις περιοχές βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία και οργανώνουμε κοινές δράσεις για να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα και να πιέσουμε για λύσεις. Εδώ και δύο χρόνια, είμαστε θύματα ενός πρωτοφανούς εμπαιγμού. Παρά τις εξαγγελίες ΥΠΕΧΩΔΕ και αυτοδιοίκησης, παρά τους ελέγχους και τα πρόστιμα, τίποτε δεν έχει αλλάξει στο καθεστώς της παρανομίας και της ρύπανσης: ο Ασωπός και τα υπόγεια νερά συνεχίζουν να είναι κοκτέιλ βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων, οι αέριοι ρύποι εκπέμπονται αμείωτοι, τα στερεά τοξικά και βιομηχανικά απόβλητα συνεχίζουν να ρίχνονται ανεξέλεγκτα σε παράνομες χωματερές, νταμάρια και ρέματα. Η Πολιτεία εξακολουθεί να μην λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο περιορισμού της ρύπανσης και αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς, ενώ επίσης δεν λαμβάνει υπόψη την νομοθεσία για την προστασία των υδάτινων πόρων, τη διαχείριση των επικίνδυνων τοξικών αλλά και των άλλων αποβλήτων.

Τα βασικά μας αιτήματα όπως διατυπώθηκαν στη συνάντηση αφορούν:

- Άμεση παροχή καθαρού πόσιμου νερού σε όλους τους πολίτες από κεντρική εγκατάσταση επεξεργασίας και ενιαίο φορέα διαχείρισης με κοινωνικό χαρακτήρα και κοινωνικό έλεγχο.
- Εκπόνηση αναλυτικής υδρογεωλογικής μελέτης χαρτογράφηση των ρυπασμένων περιοχών, προσδιορισμό όλων των ρύπων, ανόργανων και οργανικών και των ρυθμών μεταφοράς τους στα υπόγεια νερά, έλεγχο όλων των γεωτρήσεων και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων
- Διενέργεια ουσιαστικών και συνεχών ελέγχων, ταυτοποίηση και δημοσιοποίηση όλων των βιομηχανιών που είναι υπεύθυνες για τη ρύπανση και τη διακοπή της λειτουργίας επιχειρήσεων – παραβατών, μέχρι να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης της ζημιάς, ώστε να σταματήσουν να ρυπαίνουν.
- Λήψη μέτρων αποκατάστασης του υδροφόρου ορίζοντα και καταλογισμό του κόστους της αποκατάστασης στους υπεύθυνους φορείς εκμετάλλευσης, σύμφωνα και με την νομοθεσία για την Περιβαλλοντική Ευθύνη
- Έλεγχο των βιομηχανικών προϊόντων (ιδιαίτερα των τροφίμων) που παράγονται στην περιοχή και τον έλεγχο της πραγματικής υδροδότησης των βιομηχανιών
- Έλεγχο των αγροτικών προϊόντων, μέτρα για την προστασία και αποζημίωση των αγροτών
- Οριοθέτηση και πολεοδομική οργάνωση των οικισμών και των ήδη δημιουργημένων άτυπων βιομηχανικών περιοχών σε ΒΙΟΠΕ-ΒΙΠΕ, μετά από ανοικτή κοινωνική διαβούλευση και χρονοδιάγραμμα για την άμεση εκτέλεση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και περιβαλλοντικής προστασίας. Απαγόρευση διάσπαρτης εγκατάστασης εργοστασίων στις περιοχές μας.
- Φρένο στην παράλογη, ξέφρενη, κερδοσκοπική ανάπτυξη ενεργειακών μονάδων
- Συνεχή και ανοιχτή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στις διαδικασίες ελέγχου, με πλήρη ενημέρωση των κατοίκων και των εργαζομένων. Ειδικά δωρεάν προγράμματα ελέγχου της υγείας των κατοίκων των περιοχών μας.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Τα μέτρα που ζητάμε προϋποθέτουν γενναίες πολιτικές αποφάσεις, κόστος, πρωτοβουλία, υπευθυνότητα και δυστυχώς τόσο οι κεντρικές, όσο και οι νομαρχιακές αλλά κατά περίπτωση και οι τοπικές αρχές, δεν έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι είναι διατεθειμένες να ανταποκριθούν.
Για τη συνέχιση και την εντατικοποίηση του αγώνα μας, συστήνουμε «Δίκτυο για τη σωτηρία του Ασωπού και του Ευβοϊκού» επικοινωνίας και συντονισμού, με επιτροπές Συντονιστική, Επιστημονική-τεχνική, Οικονομική, Επικοινωνίας και Νομική, που στελεχώθηκαν με μέλη από τις κινήσεις πολιτών που συμμετέχουν στο δίκτυο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Να βάλουμε φρένο στην ασυδοσία, την υποβάθμιση και την οικολογική καταστροφή
Να σπάσουμε το απόστημα της σιωπής και της συγκάλυψης
Να επιβάλλουμε την πλήρη εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας
Να αποτρέψουμε την μετατροπή των περιοχών μας σε θαλάμους αερίων
Να περιφρουρήσουμε την υγεία, τη ζωή, το περιβάλλον, το κοινό μας μέλλον.

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

«Δίκτυο για τη σωτηρία του Ασωπού και του Ευβοϊκού»
Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ωρωπού- Ινστιτούτο Τοπικής Αειφορίας και Πολιτισμού – Θηβαίοι Πολίτες για το Περιβάλλον- Κίνηση Πολιτών Δήμου Θίσβης- Πρωτοβουλία Βαγαίων Πολιτών-
Δίκτυο Κινήσεων Πολιτών και Συλλόγων Περιβάλλοντος Εύβοιας-
Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

Συμμετείχαν στην κινητοποίηση

1. Το Εργατικό Κέντρο Θήβας
2. Το Εργατικό Κέντρο Ευβοιας
3. ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
4. ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΛΜΕ) ΒΟΙΩΤΙΑΣ
5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ
6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
7. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ¨ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
8. ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
9. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΝΕΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ ΑΠΟ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
10. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ HAYS LOGSTICKS ΟΙΝΟΦΥΤΑ
11. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΗΒΑΣ
12. ΤΟ. ΣΥ.ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΣ
13. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ “ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ ΕΛΠΙΔΑ” ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΜΑΓΚΟΣ
14. ΤΟΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
15. ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ «Η ΑΡΤΕΜΙΣ»
16. ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ “Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”
17. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΚΛΕΙΣΤΟΥ” ΚΑΝΗΘΟΥ
18. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
19. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
20. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΨΑΧΝΩΝ Η «ΓΑΙΑ»
21. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΥΜΗΣ
22. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ
23. ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΚΤΥΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
24. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΨΑΛΩΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ
25. ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS
26. ΕΥΩΝΥΜΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ http://www.evonymos.org/
27. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ
28. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
29. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΙΓΙΝΑ
30. ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ
31. ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
32. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ
33. ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΙΑ, Αθανασιάδης Κωνσταντίνος
34. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑ
35. ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
36. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
37. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
38. ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
39. ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
40. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ / ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
41. Τομέας Περιβάλλοντος του ΔΗ.Κ.ΚΙ.
42. ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ
43. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
44. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
45. ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΒΟΛΟΥ
46. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
47. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΩΡΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
48. ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ’»
49. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
50. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
51. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΝΟΡΜΟΥ «ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ»
52. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ
53. ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΣΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
54. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΑΠΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
55. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
56. ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΟΥΡΝΩΝ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
57. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΛΛΙΩΝ «Ο ΠΟΤΑΜΟΣ»
58. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
59. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟΥ
60. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΡΣΙΝΗΣ
61. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΗΤΕΙΑΣ
62. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΤΑΝΟΥ
63. ΠΟΛΙΤΕΣ: ERIK NEUKRANZ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ FH & UNI HHAMBURG, ΒΛΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ,
64. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΠΘ,
65. ΟΔΥΣΕΑΣ ΡΟΜΠΑΚΗΣ
66. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΚΙΩΤΗΣ, ΑΝ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ
67. ΜΑΝΟΣ ΑΙΓΙΝΙΤΗΣ, ΠΡ. ΕΠΙΜΟΡΦ. ΚΑΙ ΕΞΩΡ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
68. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ),
69. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΟΝΑΣ,
70. ΜΑΡΚΟΣ ΖΗΣΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ
71. ΜΑΡΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥΠΗ-ΣΑΝΤΟΡΑ
72. ΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΤΟΠΟΙ:
a. oikologio.gr,
b. oikomargarita.blogspot.com,
c. diaploki-diafthora.blogspot.com,
d. asopossos.wordpress.com-
e. BlogTeam Λιβαδειάς,
f. liv-culture.blogspot.com/

Comments are closed.