Αμερικανός αγωνιστής της μη βίας, θύμα του ισραηλινού στρατού

Ο 37χρονος ακτιβιστής Τριστάν Αντερσον κινδύψε να πεθάνει μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, όταν δακρυγόνο τον χτύπησε στο κεφάλι σε διαδήλωση ενάντια στο Τείχος του Αίσχους, στο Νιλίν, χωριό της Δυτικής Οχθης.
Δείτε βίντεο από τη στιγμή του τραυματισμού του, όπως και νεότερα για την κατάστασή του, στα αγγλικά: http://palsolidarity.org/2009/03/5324

O Tρίσταν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ, μετά τον τραυματισμό του από δακρυγόνο που εκτόξευσαν εναντίον του οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.
Οπως φαίνεται και στο βίντεο, οι ισραηλινοί στρατιώτες συνεχίζουν να ρίχνουν δακρυγόνα την ώρα που οι τραυματιοφορείς προσπαθούν να τον μεταφέρουν.

O Τριστάν είναι ανεξάρτητος δημοσιογράφος, ακτιβιστής χρόνια τώρα υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, για την παγκόσμια δικαιοσύνη, μετέχει στο αντιπολεμικό και οικολογικό κίνημα.
Εχει μεταφερθεί στη νευρολογική κλινική, υπέστη απώλεια εγκεφαλικού υγρού, έχει σοβαρές βλάβες στο δεξί μάτι και στον λοβό, είναι άγνωστο τι ζημιά έχει προκαλέσει στον εγκέφαλό του το δολοφονικό χτύπημα.

Να σημειωθεί οτι σήμερα Δευτέρα συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη δολοφονία της Αμερικανίδας ακτιβίστριας του ISM Ρέιτσελ Κόρυ. Πριν από έξι χρόνια, η Ρέιτσελ Κόρι άφησε την τελευταία της πνοή κάτω από τις ερπύστριες ισραηλινής μπουλντόζας, προσπαθώντας να εμποδίσει την κατεδάφιση σπιτού παλαιστινίων στη Ράφα της Γάζας.

Περισσότερες πληροφορίες για το μη βίαιο αυτό κίνημα στο: http://palsolidarity.org/about (βοήθεια στη μετάφραση δεχόμαστε ευχαρίστως)

Comments are closed.