Ίδρυμα της μητρόπολης σε δασική έκταση στο Πανόραμα!

Έκταση 32 στρεμμάτων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, σε μια προνομιακή περιοχή, που συνοδεύεται από αποψίλωση δασικής έκτασης, μπάζωμα χειμάρρου κτλ και ποτέ δεν έχει συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το θέμα της κατασκευής ιδρύματος της μητρόπολης Θεσσαλονίκης σε δασική έκταση στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ο νομαρχιακός σύμβουλος και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε:

«Ένα έργο τέτοιας έκτασης, 32 στρεμμάτων και αξίας εκατομμυρίων ευρώ, σε μια προνομιακή περιοχή, που συνοδεύεται από αποψίλωση δασικής έκτασης, μπάζωμα χειμάρρου κτλ, έπρεπε να έχει συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Κι αυτό, όχι μόνο γιατί έπρεπε να δούμε τους όρους της περιβαλλοντικής αδειοδότησης αλλά γιατί είναι εμφανής η μεθόδευση ώστε να «ξεπεραστούν» οι προβλέψεις του νόμου.
Παρόλο τον προβαλλόμενο φιλάνθρωπο χαρακτήρα του, το όλο θέμα όχι μόνο δημιουργεί συνειρμούς με την πρόσφατη απαράδεκτη μοναστηριακή real estate δραστηριότητα της μονής Βατοπεδίου αλλά εξηγεί και την πολιτική στήριξη από κύκλους της επίσημης εκκλησίας, που είχε εξασφαλίσει ο πρόσφατα καταδικασθείς για παράβαση καθήκοντος νομάρχης Θεσσαλονίκης.
Με την παραχώρηση και την καταστροφή της συγκεκριμένης έκτασης είναι σαφές ότι βλάπτεται το περιβάλλον αλλά και ανοίγει ο δρόμος για την οικοπεδοποίηση και της υπόλοιπης δασικής έκτασης της περιοχής.
Ζητούμε να κατατεθούν στο Νομαρχιακό Συμβούλιο όλα τα στοιχεία των φακέλων που υπάρχουν στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, την Πολεοδομία και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας και να επανεξεταστεί το ζήτημα».

Comments are closed.