Κυκλοφοριακή συμφόρηση στον αέρα!

Tα αεροπορικά ταξίδια αποτελούν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή αερίων του θερμοκηπίου στον κόσμο όπως και το διοξείδιο του άνθρακα. Τα εμπορικά αεριωθούμενα αεροσκάφη παράγουν σε παγκόσμια κλίμακα περισσότερα από 600 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.
Δείτε στο βίντεο μια εντυπωσιακή αλλά απειλητική εικόνα.


Επιπλέον, η εναέρια κυκλοφορία συμβάλλει στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη λόγω των εκπομπών οξειδίου του αζώτου και των λεγόμενων απόνερων συμπύκνωσης, δηλαδή σωματιδίων πάγου, που δημιουργούνται όταν το αεροσκάφος εκλύει στην ατμόσφαιρα υδρατμούς σε θερμοκρασίες κάτω των -40°C. Δεδομένου ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των επιβατών αεροπλάνων θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 15 χρόνια, η συμβολή της εναέριας κυκλοφορίας στο φαινόμενο του θερμοκηπίου θα αυξηθεί ανάλογα με τη σημερινή τεχνολογία….

Σύμφωνα με την ειδική έκθεση της IPCC (Διακρατική ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για την αλλαγή του κλίματος) “Aviation and the Global Atmosphere” (Cambridge University Press, Απρίλιος 1999), της οποίας στόχος ήταν να μελετήσει τις εκπομπές των σημαντικότερων αερίων του θερμοκηπίου καθώς και τους υδρατμούς και τα σωματίδια αιθάλης και τις προβλεπόμενες επιπτώσεις τους στο κλίμα με βάση διάφορα σενάρια αύξησης της εναέριας κυκλοφορίας, οι εκπομπές των αεροσκαφών ευθύνονται σε ποσοστό περίπου 3,5% για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη που προκαλείται από τον άνθρωπο…

Το συμπέρασμα της έκθεσης είναι ότι, παρά την αναμενόμενη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων χάρη στις τεχνολογικές εξελίξεις και την αποτελεσματικότερη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (αλλά και άλλων αερίων) από τα αεροσκάφη θα αυξηθούν.

Για να καταλάβετε τι θέλει να πεί η παραπάνω έκθεση δείτε το παρακάτω βίντεο.
Δείχνει μια 24ωρη παρατήρηση όλων των πτήσεων μεγάλων αεροσκαφών στον κόσμο, που συμπυκνώνεται σε περίπου 2 λεπτά. Από το διάστημα μοιάζουν με τη δραστηριότητα μιας κυψέλης μελισσών. Τα κίτρινα στίγματα είναι πολιτικά αεροσκάφη, πολλά με πάνω από 300 επιβάτες! Προσέξτε ότι οι κατευθυνόμενες στα ανατολικά πτήσεις από τη Βόρεια Αμερική προς την Ευρώπη είναι τη νύχτα, και οι κατευθυνόμενες στα δυτικά πτήσεις, από την Ευρώπη είναι στο φως της ημέρας.

Σημείωση – Διευκρίνηση: Μιλάμε για τη ρύπανση από τα καυσαέρια των αεροπλάνων. Ουδεμία νύξη και υπαινιγμό δεν θέλουμε να κάνουμε για τους λεγόμενους «χημικούς αεροψεκασμούς» (chemtrails/χημικές ουρές) με σκοπό την «τεχνητή» πρόκληση κλιματολογικών φαινομένων μεγάλης έντασης και τις θεωρίες συνομωσίας που τους συνοδεύουν.

Comments are closed.